Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Nebunie în Vama Petea. Cât timp se stă la coadă pentru a ieși din țară (FOTO)

vama peteaOdată cu sfîrșitul perioadei de concediu în Occident (luna august), sătmărenii care lucrează în străinătate și care și-au petrecut vacanța în țară se grăbesc să se reîntoarcă la muncă. În aceste condiții, la acest sfârșit de săptămână, la Vama Petea este nebunie. S-au format cozi uriașe, iar timpul de așteptare a ajuns și la 90 de minute pe sensul de ieșire din țară, cu toate că au fost deschise toate cele șase benzi.

În cursul zilei de sâmbătă, spre exemplu, Vama Petea a fost tranzitată, spre sensul de ieșire din țară, de peste 20.000 de persoane și aproape 5.000 de autovehicule.

În aceste condiții, Poliția de Frontieră le recomandă celor care doresc să iasă din țară să utilizeze și Vama Urziceni.

”Pe frontiera cu Ungaria sunt operaţionale două puncte de trecere a frontierei, în care sunt deschise 10 artere de ieşire din ţară. Cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în PTF Petea, fapt pentru care recomandăm utilizarea şi a PTF Urziceni, aflat tot la frontieră cu Ungaria. ITPF Sighetu Marmaţiei recomandă, în continuare, participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
Totodată recomandam consultarea aplicatiei informatice privind timpii de asteptare la trecerea frontierei, pe care o gasiti pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.
De asemenea, aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps şi accesând tab-ul „navigare” se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere al frontierei. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.