Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Patron sătmărean, amendat drastic pentru muncă la negru. Razie ITM

control ITMÎn urma unei ample acțiuni de control efectuată de Inspectoratul Teritorial în Construcții (ITM) Satu Mare în perioada 28-30 iulie, patronul unei firme de construcții a fost depistat că folosea muncă la negru. Angajatorul avea pe șantier 13 persoane cu care nu avea încheiate contracte de muncă, motiv pentru care a fost amendat cu 10.000 de lei de inspectorii ITM.

Pentru încălcarea altor prevederi legale în domeniul relaţiilor de muncă au fost aplicate trei avertismente.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă cu ocazia controalelor efectuate au fost constatate 19 deficienţe.  Cele mai frecvente deficienţe constatate în controalele efectuate sunt atât de natură organizatorice cât și tehnice, cum ar fi: 

  • neasigurarea unei instruiri adecvate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă,
  • neacordarea de către angajatori a echipamentului de protecţie, 
  • nepurtarea de către lucrători a echipamentului de protecţie  acordat de angajator,
  • lipsa planului propriu de securitate şi sănătate care cuprinde ansamblul de măsuri de securitate şi sănătate specifice fiecărui antreprenor sau subantreprenor.

Au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale (avertismente şi amenzi în valoare totală de 4.000 lei) şi s-au dispus măsuri scrise pentru înlăturarea deficienţelor constatate.

4 comentarii

  1. Emil Răspunde

    Cica amendat drastic!?! Daca ar fi avut 1 singur angajat fara contract de munca, cat ar fi fost amenda? 5000 lei? Iar pentru 13 persoane angajate la negru amenda e 10000 lei? Ar trebui sa se constate cati bani a reusit sa fure de la stat, ce perioada au lucrat persoanele respective fara documente si sa plateasca toata suma, iar pana nu plateste sa ii fie blocata activitatea.
    Auzi la ei, santier. Un santier trebuie sa respecte regulile europene si ei lucreaza la negru. Ca sa nu vorbim de echipamente de protecţie.

  2. satmarean Răspunde

    Acuma ITM sau ITC?

  3. Florin Răspunde

    Nu a cotizat la penalul inspector șef Sasu.

  4. haryploterrr Răspunde

    la scaunele primarului din carei nu se face control? e din alianta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.