Ultima actualizare: azi, 11:29

Sport

Planuri mari la CSM Satu Mare. Se vrea campioană naţională la baschet feminin

csm satu mare (06)Noua conducere a Primăriei Satu Mare şi CSM au planuri mari cu echipa de baschet feminin. Noul proiect al CSM Satu Mare, care vizează câştigarea campionatului naţional al României peste patru ani a fost prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută de primarul Kereskenyi Gabor, președintele CSM, Vasile Fogel, președintele comitetului de administrație Magyar Lorand, şi managerul secției de baschet, Feleki Zsolt.

Doresc foarte mult ca să avem în sfârşit performanţe notabile aşa cum am mai avut în municipiul Satu Mare. Am demonstrat că se poate face performanţă şi că numele oraşului nostru poate să ajungă şi în mass media naţională şi atunci când nu este vorba despre vreun accident sau un eveniment mai puţin plăcut, ci datorită sportului. La CSM lucrurile sunt deja pe făgaşul normal, vrem să facem un proiect care se axează nu numai pe echipa de senioare ci şi în perspectivă dorim să fie în Satu Mare o pepinieră, o bază de selecţie numeroasă, dorim ca în afară de echipa de senioare să fie multe fete care practică acest sport la un nivel avansat“, a decalarat primarul.

Președintele Consiliului de Administrație, Magyar Lorand, a dat asigurări că sportul se bucură de sprijinul autorităților, dar că trebuie făcută o reorganizare a secțiilor.

Noi dorim să începem sau să continuăm un proiect mai vechi de-al nostru. Faţă de anii în care noi am condus clubul, acum avem mai multe secţii, vrem un pic de reorganizare  a secţiilor şi o eficientizare a cheltuielilor. Prioritar pentru noi vor fi secţiile de handbal, baschet, volei, scrimă“, a declarat Magyar.

Managerul echipei de baschet, Feleki Zsolt, a arătat că proiectul său se bazează pe trei piloni: şi anume repornirea echipei de baschet, reluarea activităţii la Asociația Județeană de Baschet și înfiinţarea unei academii de baschet începând cu luna septembrie.

Noul antrenor al CSM Satu Mare este portughezul Jose Araujo, fost antrenor la ICIM Arad.

Marele obiectiv al echipei de baschet feminin este câștigarea Campionatului României, în următorii patru ani, echipa urmând să evolueze treptat, în fiecare an.

Bugetului clubului este de 3 milioane de lei, din care echipei de baschet îi revin 737.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.