Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Pompierii sătmăreni au intervenit la trei incendii și un accident rutier în aceste zile

incendiu ardud (9)În cursul acestui sfârșit de săptămână, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru stingerea a trei incendii şi la un accident rutier.

La primul incendiu (06.08. în Sanislău), s-au deplasat de urgenţă pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Carei, care au  intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau la anexa unei gospodării (adăpost de animale), existând pericolul extinderii acestora la casa de locuit.

Pompierii militari, în colaborare cu pompierii voluntari ai SVSU Sanislău au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia şi reuşind, astfel, să salveze bunuri de o valoare considerabilă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un scurtcircuit electric la un cablu electric defect în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

În seara aceleaşi zile, în jurul orei 22.12 pompierii sătmăreni au intervenit pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Botiz, unde a fost mistuit aproximativ un hectar de mirişte.

În următoarea zi, în jurul orei 18:44, pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Carei, au  intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă în localitatea Carei unde ardea magazia unei gospodării, existând pericolul extinderii flăcărilor la  întreaga proprietate.

Pompierii militari, au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând astfel propagarea acestuia.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de flacările rezultate în urma arderii unor deşeuri de către proprietarul imobilului în apropierea anexei gospodăreşti.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars materialul lemonos din componenţa anexei şi uneltele de uz casnic depozitate în interiorul încăperii.

În data de 08 august, în jurul orei 04.55, dispceratul integrat (I.S.U., S.A.J.,UPU), a fost informat despre faptul că două autoturisme în care se aflau doar şoferii s-au ciocnit frontal pe un drum din localitatea Drăguşeni.

Tot în urma aceluiaşi apel, salvatorii au fost anunţaţi că o victimă a rămas încarcerată. Trei echipaje de intervenţie, două SMURD (terapie intensivă mobilă şi echipaj de prim ajutor) şi un echipaj de descarcerare au ajuns la locul indicat, găsind cele două victime in afara autoturismului.

Pompierii au asigurat măsurile specifice – sablare carosabil, îndepartare borne de la acumulator, etc. – înlăturand riscul producerii unei explozii.

Victimele au fost preluate de echipajele SMURD, conştiente, cooperante, însă prezentau leziuni şi traumatisme. După ce au fost stabilizate, acestea au fost transportate de urgenţă la spital pentru continuarea investigatiilor medicale.

Sursa: ISU Someș Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.