Ultima actualizare: ieri, 21:49
Locale

În atenția absolvenților promoției 2016. Indemnizații de șomaj

ajofm satu mareAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare aduce la cunoștință absolvenților promoției 2016 că pot beneficia de indemnizație de șomaj, dacă în termen de 60 de zile de la absolvire s-au înregistrat la agenția pentru ocuparea forței de muncă din raza de domiciliu sau reședință sau la un furnizor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă, acreditați în condițiile legii.

Indemnizația de șomaj pentru absolvenți

  • Se acordă la cerere , pe o perioadă de 6 luni
  • Este o sumă fixă
  • Se acordă lunar
  • Se acordă de la data expirării perioadei de 60 de zile de la absolvire, în cazul în care nu au reușit să-și găsească un loc de muncă, sau la data absolvirii școlilor speciale pentru persoane cu handicap.

Data absolvirii este data de întâi a lunii următoare celei înscrise pe diplomă sau, după caz,pe certificatul de studii eliberat de către instituția de învățământ, dacă in cuprinsul acestora nu se specifică în mod expres o anumită dată de absolvire.

Îndemnizația poate fi solicitată in cel mult 12 luni de la data absolvirii.Se acordă o singură dată, pentru fiecare formă de învățământ absolvită iar cuantumul acesteia reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință in vigoare (500 lei).

Pentru a beneficia de ajutor de șomaj absolvenții se vor prezenta la AJOFM Satu Mare sau punctele teritoriale cu următoarele documente

– Copie act de identitate

– Adeverință medicală din care rezultă că este apt pentru muncă

– Adeverință de la finanțe

– Diplomă sau certificat de absolvire

Un comentariu

  1. TANAR ! Răspunde

    Faini sunteti, azi e ultima zi, expira cele 60 de zile, pentru cei ce au dat bacul in iulie.
    Nu stiu cui sa multumesc pentru informatia intarziata, AJOFM sau PORTALSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.