Ultima actualizare: ieri, 19:41
Locale

Prefectul: Este posibil ca să vedem primele utilaje pe centură încă din acest an

CenturaLucrările la șoseaua de centură a municipiului Satu Mare ar putea începe încă din acest an. Potrivit celor spuse de prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, astăzi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, este foarte posibil ca sătmărenii să vadă utilaje în locul în care urmează să fie construită această șosea încă de la finele acestui an.

Prefectul a mai arătat că a avut ieri la Satu Mare o întâlnire cu directorul Direcției de Finanțare din cadrul CNADNR și cu șeful Departamentului de Achiziții Terenuri cu care a discutat despre construcția variantei de ocolire a municipiului Satu Mare. Prefectul le-a spus celor doi că există o Hotărâre de Guvern și că se poate da ordin de începe a lucrărilor a celui mai important proiect din județ din ultimii 40 de ani.

Prefectul a mai precizat, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de astăzi, că există o listă de proprietari de terenuri în zonă care vor fi expropriați, că Primăria Satu Mare va viza această listă după care se poate trece la întocmirea unei hotărâri de Guvern pentru exproprierea acestora.

Între timp, însă, constructorul poate începe acolo unde se poate lucra.

„Între timp constructorul începe proiectul tehnic. Termenul de execuţie este de 24 de luni şi conţine maximum şase luni pentru proiectul tehnic, deci până în martie anul viitor. E posibil să vedem chiar la finele anului primele utilaje care să lucreze, dar asta depinde şi de noi. La momentul când vom avea o întâlnire cu constructorul, el îşi va spune problemele cu care se poate confrunta. Noi, autorităţile locale, suntem dispuse să facem orice efort este nevoie pentru ca acest proiect să fie decât mai repede, să-l vedem demarat. Este o condiţie pentru ca acest oraş să se poată dezvolta, a arătat prefectul Radu Bud.  

4 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Ce sa lucreze utilajele pana nu e gata proiectul?

 2. Karlos Răspunde

  orice lucrare , cel mai bine se face iarna … zapada,ploaie,ger …

 3. nesimtiti Răspunde

  bati campii bă chelbosule vai steaua ta de mincinos.o sa vina alegerile si o sa ajungi iar manechin de apa plata in vitrina la no pardon.auzi la el o sa vedem utilaje , la televizor poate!pariu pe un cent contra parului tau ca nici peste patru ani nu o sa vedem vreun utilaj.

 4. alta vrajeala Răspunde

  Inainte de alegeri sau dupa alegeri s-ar putea sa vedem utilajele?
  Cred ca vrem sa le vedem inainte ca sa ne mai prostiti odata ca asa ne place de numa!
  Puneti table prin tot orasul sa stie toata lumea ca s-a aprobat finantarea centurii, ca deh aia care sunt platiti pt. asa ceva prin fisa postului nu stiu?
  Nu ar fi mai bine sa incercati pt. prima oara intai sa faceti si apoi sa vorbiti despre ce a-ti facut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Aceasta este conducerea Apaserv. Ce salarii au şefii

Veniturile conducerii societății Apaserv au născut un real interes în mediul virtual, după acuzațiile aduse de consilierul județean Adrian Cozma....

Închide