Ultima actualizare: azi, 21:11
Locale

Drumul Satu Mare – Homoroade nu va fi reabilitat în acest an

drum Oteloaia (5)Drumul Satu Mare – Homoroade nu are nicio şansă să fie modernizat în acest an, cu toate că arată ca după război iar oamenii sunt foarte revoltaţi. Preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, a declarat că licitaţia pentru atribuirea contractului a fost contestată la Curtea de Apel Oradea în 28 august, termenul de judecată fiind de 45 de zile, după trecerea celor cinci zile pentru trimitere notificărilor.

Prin urmare, în termen de 50 de zile de la contestarea licitaţiei nu se poate desemna un câştigător.

“Cel mai repede am putea avea un contract la sfârşitul lui octombrie. Posibilitate legală de intervenţie pe drum nu avem”, a precizat Pataki.

În consecință, chiar dacă, în varianta cea mai optimistă, va fi semnat un contract de modernizarea la finalul lunii octombrie, firma câştigătoare nu va începe lucrările a doua zi şi va lua în calcul faptul că începe iarna. Tot ce va putea face aceasta este să decoperteze anumite porţiuni unde se circulă foarte foarte greu.

El a spus că localnicii pot să facă proteste degeaba pentru că nimeni nu poate interveni legal pe acel drum. Licitaţia de modernizare a drumului a fost atacată la Curtea de Apel Oradea de firma Tehnic Asist.

5 comentarii

 1. radu Răspunde

  alungati odata aceasta firma din satu mare/peste tot a facut numai lucrari de mantuiala.sunt foarte curios de ce fiecare echipa care vine la consiliul judetean o tine in brate.oare de ce?oare cat si cui oferea firma respectiva?eu sper ca se va afla si vom scapa de moldovenii care ne-au tereorizat atatia ani !

 2. Adrian Stef Răspunde

  În timpul mandatului meu de președinte de CJ am obținut finanțarea necesară pentru reabilitarea a 190km de drum județean.Acest drum județean face parte din acest pachet de drumuri județene care au finanțare.Eu am pornit licitația pentru reabilitarea acestor drumuri județene.Acest drum încă este în procedura de licitație fiind în contestații.Dar încă o data:eu am obținut finanțarea necesară reabilitării,am pornit procedura de licitație și acum trebuie să așteptăm să se finalizeze.Deci pentru toți sătmărenii interesați de starea drumurilor județene:acest drum va fi reabilitat pentru că are toată finanțarea necesară acestor lucrări dar trebuie să așteptăm să se finalizeze contestația.Dragi sătmăreni acest drum județenean are o vechime de aproximativ 40-50 de ani.Aceasta investiție presupune intervenție și la fundația drumului,deci după aceste lucrari vom avea un drum complet nou.Va rog putina răbdare.Actuala conducere a Cj udmr-pnl va trebui doar să taie panglica.Si ei trebuie să facă ceva.Dumnezeu să binecuvânteze județul Satu Mare.

 3. Stan Răspunde

  Sunt de acord cu tot ce ati spus in afara de un singur lucru: asfaltarea acestui drum s-a incheiat prin 1987 deci nu are 40-50 de ani. A inceput prin 1977 si pana s-a asfaltat Solduba au trecut vreo 10 ani. A fost asfaltat pentru a se putea transporta lemnele din exploatarile din Codru si s-a asfaltat fara fundatie ci peste piatra cu care era pietruit drumul la vremea aia. Problema este ca nu se poate nici macar repara astfel ca in iarna asta acel drum va deveni complet impracticabil. Poate se gandesc primarii din Paulesti si Homoroade sa faca un drum paralel, pe camp…

 4. Alina Răspunde

  Faptul ca Licitatia a fost contestata intelegem…. Dar ar trebui alocati bani pentru plombarea drumului pentru ca iarna ne Bate la usa si nu putem circula asa … Sincer nu e normal ca dupa o ploaie , pe timp de noapte sa ajung in Necopoi 22km intr-o ora si circuland cu viteza de 5-10km sa prind si 2-3 CRATERE , pe care nu le-am vazut ca erau pline de apa….. Ce vom face daca firmele de transport vor renunta la ruta noastra…. Cum ne vor ajunge Copiii la scoala , cum vom ajunge la munca…. Gasiti o solutie !!!!

 5. Rita Răspunde

  Rusinea conducerii judetului e acest drum !Promisiuni de reparare se fac de ani de zile ..si bine inteles tot din cauza firmei de suflet Tehnic Asist nu se repara drumul …!Rusine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.