Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Eclipsă de lună în această seară, vizibilă din Satu Mare. Între ce ore

eclipsa_de_lunaSătmărenii vor avea parte, în această seară, de un eveniment astronomic destul de rar. Este vorba despre o eclipsă de lună în penumbră și va putea fi văzută și din Satu Mare.

Potrivit astrologilor, Eclipsa de Lună debutează la ora 19.56, atinge momentul de maxim la 21.56 și sfârșește la ora 23.55. La momentul de start – când penumbra Terrei va începe se atingă suprafața Lunii, aceasta se va afla la o altitudine de numai câteva grade deasupra liniei orizontului și observarea acestui moment presupune absența obstacolelor fizice în direcția Est. Eclipsă de lună în penumbră va fi observabilă de pe teritoriul ţării noastre între orele 21:56 şi 23:55.

Eclipsa de lună în penumbră apare în momentul în care Soarele, Pământul şi Luna formează un aliniament aproape perfect, scrie descopera.ro. În timpul acestui fenomen, Terra blochează o parte din lumina solară care, în mod normal, se propagă pe suprafaţa Lunii, acoperind astrul selenar cu partea exterioară a umbrei sale, pe care specialiştii au denumit-o ,,penumbră”. Celelalte zone ale Lunii rămân, însă, expuse radiaţiilor solare, satelitul strălucind pe cer la fel de puternic precum în faza de lună plină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.