Ultima actualizare: azi, 16:08

 

Locale

Hotărârea privind finanțarea Centurii Sătmarului, publicată. Documentul oficial!

centura-satu-mareHotărârea Guvernului României, prin care au fost alocaţi peste 700 de milioane de lei pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare a apărut astăzi în Monitorul Oficial. Prefectul Radu Bud a transmis cititorilor PortalSM Montorul Oficial în care apar defalcate sumele pe Construcţii şi Montaj.

În cadrul ședinței din 19 septembrie, Guvernul României a aprobat hotărârea pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1084/2012 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții “Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”, județul Satu Mare. Practic, Executivul a alocat suma de 460.152.000 lei pentru primul an și  270.249.000 lei pentru cel de-al doilea an, bani ce vor fi folosiți pentru a fi construită centura Sătmarului.

Prefectul Radu Bud a declarat că finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat și urmează ca hotărârea să fie publicată în Monitorul Oficial. După publicarea acestei hotărâri poate fi semnat ordinul de începere a lucrărilor.

De altfel, prefectul, alături de președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, au făcut recent mai multe drumuri la București pentru a obține finanțarea realizării acestui obiectiv îndelung așteptat de sătmăreni.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 13,572 km din care drum cu două benzi 5,6 km,cu o lățime de 10 metri, iar drum cu patru benzi 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri. De asemenea, vor mai fi cosntruite două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje. Investiția trebuie realizată în 12 luni de la începerea lucrărilor.

Traseul centurii municipiului Satu Mare începe din DN 19A și are o direcție S-N de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19. Această intersecţie va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea de 63,00 m, inclusiv realizarea unei intersecţii la nivel. Varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. După traversarea râului Someş, varianta de ocolire intersectează DN 19A unde va fi amenajată o intersecţie la nivel tip giraţie.

Lucrările vor fi executate de asocierea Itinera SPA – Collini Lavori SPA – Via Design SRL.

hotarare-guvern-centura-satu-mare

hotarare-guvern-centura-satu-mare2

 

2 comentarii

  1. istvan Răspunde

    CU FIRMELE PREFECTULUI SE VA FACE CENTURA???

  2. Fara Cap Răspunde

    Deci bugetul se face in luna septembrie? Sau vor primi bani din bugetul de urgenta?

    Una ii aprobarea unor indicatori tehnico-economici si alta ii alocarea de bani din buget, care se face de obicei la inceputul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.