Ultima actualizare: azi, 19:28
Locale

Satu Mare, în topul judeţelor cu cele mai mici salarii

salarii-miciInstitutul Naţional de Statistică (INS) a dat publicităţii lista cu câştigurile salariale pe judeţe, din care iese că judeţul Satu Mare se află în Top 10 cele mai mici salarii.

Potrivit INS, cel mai mare câştig salarial mediu net se regăseşte în Municipiul Bucureşti (2.852 de lei lunar), Capitala fiind urmată de judeţele Ilfov (2.294 de lei), Cluj (2.284 de lei), Timiş (2.240 de lei) şi Sibiu (2.104 lei). Imediat sub media naţională se situează judeţele Braşov (2.303 lei), Iaşi (1.946 de lei) şi Prahova (1.906 lei).

Salarii cuprinse între 1.800 şi 1.900 de lei sunt câştigate în judeţele Constanţa, Mureş, Galaţi, Gorj şi Alba.Cele mai mici salarii se regăsesc, potrivit INS, în Harghita (1.480 de lei) şi Teleorman (1.494 de lei).

Un grup de 15 judeţe consemnează câştiguri salariale de 1.500-1.600 de lei, între acestea numărându-se (în ordine descrescătoare) Vâlcea, Bihor, Caraş-Severin, Vrancea, Ialomiţa, Satu Mare, Sălaj, Botoşani, Brăila, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Covasna, Maramureş, Vaslui şi Suceava.

Comparativ cu luna iunie a anului precedent, câştigul salarial net a crescut ca medie naţională cu 14,3% şi în niciunul dintre judeţele ţării nu au fost consemnate scăderi, mai reiese din statisticile INS.

Un comentariu

  1. Satu Mare, în topul celor judeţelor cu mai mici salarii Răspunde

    suna bine????????????? “Satu Mare, în topul celor judeţelor cu mai mici salarii “ –

    asa site asa titluri. nu stiu ce se petrece cu voi in ultima vreme dar neuronii va joaca feste :))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.