Ultima actualizare: ieri, 21:51
Locale

Bicicliști amendați de polițiști. Ce-i sfătuiesc oamenii legii

biciclisti-amendatiÎn urma unei acțiuni derulate ieri de polițiștii sătmăreni în scopul determinării participanților la trafic să respecte regulile de circulaţie, desfășurate pe raza județului Satu Mare, nu mai puțin de 15 bicicliști au fost amendați pentru diverse fapte  de natură contravențională, prevăzute de legislația rutieră.

Pentru evitarea unor accidente rutiere provocate de bicicliști, polițiștii le dau acestora și câteva sfaturi:

     – înainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul;

     – circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi  în grup, numai în coloană câte unul;

     – nu transportaţi pe bicicletă  altă persoană;

     – pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzator (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare);

     – nu circulaţi, pe cât posibil, pe arterele rutiere cu trafic intens;

     – acolo unde există acostamente, poteci laterale sau piste special amenajate, deplasaţi-vă numai pe acestea;

     – înainte de a patrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceti viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept;

     – la schimbarea direcţiei de mers, chiar daca aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalti participanţi la trafic au înteles intenția dumneavoastră.

5 comentarii

 1. ciclist Răspunde

  Reguli foarte importante (Ati uitat de casca!), dar redundante in contextul circulatiei haotice si a “bizonilor” din spatele covrigului.

  Ca ciclist in ochii soferilor satmareni (o mare parte din ei) nu ai drepturi. Nu ti se acorda prioritate, esti scos in afara carosabilului de tot felul de “smecherasi” cu bemve-uri, injuraturi, claxoane, depasiri la milimetru, si multe altele. In 5 ani de pedalat, am vazut prea multe….zilnic.

  In afara localitatii e si mai grav.

  Vrem piste pentru biciclete, ca nu toti suntem amatori de sporturi extreme….si daca nu cer prea multe, si o schimbare de mentalitate.

  Numa’ zic.

  • Karlos Răspunde

   Triciclistule

   “Se recomanda ca, in circulatia pe drumurile publice, biciclistul sa poarte casca de protectie omologata.”
   -se recomanda nu-i tot una cu este obligatoriu…

   -umbla cu autobusul, e mai “sigur” pentru tine …

   • mda Răspunde

    Mai citeste o data articolul. Pe silabe daca se poate.
    E vorba de sfaturi date de politie, nu de obligatia “triciclistului” de a purta casca.
    Probabil ca te-a deranjat foarte tare ceva din comentariul respectiv de ai sarit direct la atac.
    Te simti vinovat, d-le Karlos?

 2. Unu' Răspunde

  Conform art. 161,alin.1.lit.c din regulamentul de aplicare a OUG195/2002 se prevede că este interzisă deplasarea bicicletelor pe TROTUAR!!!! iar incompetenții ăștia le recomandă bicicliștilor să nu se deplaseze pe arterele principale ?!?!? Atunci pe unde să meargă, să zboare? Niște habarniști conduși de nu mai competentul Ioan Precup!
  Și a uitat un lucru ESENȚIAL! este INTERZISĂ traversarea drumurilor pe trecerea de pietoni PE BICICLETĂ!!!!! (6 puncte de amendă și de penalizare!!!)

 3. cornea Răspunde

  Polițaii care stau la pândă pe Str. Dunării ar putea degaja molozul lăsat de izbeliște de firma mizeră care lucrează la “modernizare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.