Ultima actualizare: ieri, 18:50
Locale

Directoarea plagiat. Cu discursul copiat de pe internet (VIDEO)

lacrima-istrauanManagerul Bibliotecii Judeţene Satu Mare, Lacrima Istrăuan, a susţinut joi, cu ocazia lansării cărţii „În inimile noastre eram niște uriași. Extraordinara poveste a piticilor din Rozavlea” un discurs copiat de pe internet, mai exact de pe siteul historia.ro, care  la rândul său a preluat un articol de pe adevarul.ro.

Redăm, fără prea multe comentarii despre plagiat, atât print screenuri cu articolele respective, cât şi un scurt video cu discursul doamnei directoare.

Acesta este textul din presă, căruia directoarea i-a schimbat doar câteva cuvinte.

 “Povestea celor şapte pitici lăutari din satul maramureşean Rozalvea, care au supravieţuit lagărului Auschwitz,  continuă să fascineze la zeci de ani de la odioasele experimente la care au fost supuşi de cunoscutul doctor nazist Josef Mengele.

Trupa „Liliput”, compusă din şapte fraţi, toţi pitici, a început să devină cunoscută în anii ’30. „Ovicerii”, aşa cum îi numeau vecinii lor pe membrii familiei evreieşti Ovitz, au devenit celebri în întreaga Europă cu spectacolele lor de varietăţi, ajungând chiar să cânte pentru Regele Carol al II-lea”.

 

 

5 comentarii

 1. ioan Răspunde

  Precis a învățat de la voi ”jurnaliștii” sătmăreni, cei ce semnați articole copiate din cărți, fără să scrieți cine sunt autorii cărților!

 2. satmarean Răspunde

  Marca PSD!! Mama membra PSD si-a aranjat fiica directoare! Asa-i cand directorii sunt numiti politic!Sa nu mai vorbim de Spital unde o invatatoare,membra ALDE, conduce cateva zeci de profesionisti.Numai ei,politicienii cred ca se pricep la toate!

 3. Ion Răspunde

  saraca nu cred ca a citit o carte in viata ei. de scris nu stie sa scrie, toata ziua pe facebook. la Biblioteca nu misca un deget, rusine ca in fruntea unei asemenea institutii prestigioase se afla o asemenea agramata!

 4. Profu Răspunde

  Vai de biata Biblioteca! Are în frunte o incompetenta si analfabetă! Și cum conduce biblioteca aia, Doamne feri!

 5. Viorel Răspunde

  Am fost la ceva întâlnire cu scriitorii si un angajat al bibliotecii care a luat cuvântul era așa de beat ca nici nu știa ce spune! Asta e cultura satmareana, oare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cursa Tarom Bucureşti – Satu Mare, anulată. Aterizare de urgenţă!

Cursa Tarom Bucureşti - Satu Mare din această seară a fost anulată din cauza unor probleme tehnice. Potrivit primelor informaţii,...

Închide