Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Grevă la Spitalul Judeţean Satu Mare

greva-spital-satu-mare-4UPDATE: Liderul Sanitas Satu Mare, Aurelia Pop, și-a exprimat speranța că nu se va ajunge la grevă generală.

”Ca un element de noutate aș dori să vă spun că marți a avut loc o întâlnire la Comisia de Sănătate din Parlament împreună cu conducerea Organizației SANITAS. S-au discutat toate revendicările noastre. Membrii Comisiei de Sănătate au spus că ne vor susține într-o rezolvare a lor. Urmează ca să se voteze în plenul parlamentului solicitarea noastră de modificare a legii de aplicare a celor două ordonanțe. Sperăm să nu ajungem la grevă generală și până în 31 octombrie să se soluționeze aceste probleme”, spus Aurelia Pop, vicepreședintele Organizației Sanitas Satu Mare.

Grevă la Spitalul Judeţean Satu Mare. Angajații unității spitalicești au întrerupt lucrul între orele 8-10, greva de avertisment de două ore fiind organizată la nivel național de sindicatul Sanitas.

Pentru această grevă au semnat toți membrii de sindicat din Satu Mare. Greva de avertisment are loc și la celelalte spitale din județ.

Revendicările Sanitas sunt:

1. Extinderea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului „Sănătate. Activităţi veterinare”.

2. Corectarea discriminărilor / inechităţilor salariale produse de O.U.G. nr. 20/2016 şi O.U.G. nr. 43/2016;

• Includerea în anexele O.U.G. a tuturor categoriilor de personal omise, respectiv: ASISTENȚĂ SOCIALĂ, UNITĂȚI MEDICO-SOCIALE, PERSONAL TESA, D.S.P., CREȘE;

• Calcularea sporurilor și a altor drepturi salariale la salariul de bază actual, conform ultimului act normativ în vigoare;

• Reașezarea valorică a salariilor pentru unitățile clinice și neclinice.

3. Promovarea unei Legi a salarizării specifice pentru sectorul sanitar și de asistență socială pornind de la principiile și coeficienții Legii nr. 284/2010.

Vom reveni cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.