Ultima actualizare: azi, 16:29
Locale

A început Oktoberfest de Satu Mare. Să curgă berea! (FOTO& VIDEO)

sathmarer-oktoberfest-23A început Oktoberfest de Satu Mare. Prefectul Radu Bud a cepuit astăzi primul butoi de bere, deschizând astfel o nouă ediție a Sathmarer Oktoberfest, o sărbătoare după modelul celei din Germania.

Prefectul a reușit din prima lovitură să deschidă butoiul, însă clapeta robinetului, care era din plastic s-a rupt de la lovitura de ciocan, astfel că a fost nevoie de un pic de improvizaţie pentru a umple halbele cu bere. Glumele nu au lipsit, atmosfera fiind una destinsă.

Prima halbă de bere a fost băută de preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, el garantând că berea este de calitate, după care invitaţii s-au încolonat la butoi aşteptând câte o halbă din butoiul adus din Germania.

“Se pot servi specialităţi de bere din Stuttgart, de la berărie şi mâncăruri bavareze şi şvăbeşti. Avem o bere originală şvăbească, în patru sorturi diferite, plus mâncăruri tradiţionale şvăbeşti”, a spus principalul organizator, Adam Boer.

“Felicit organizatorii că se reuşeşte o tradiţie în acest sens, nici nu se putea altfel fiindcă Satu Mare are tradiţie în ceea ce înseamnă cultura germană, noi suntem cu toţii împreună aceeaşi familie şi chiar ne dorim să continuăm. Vremea ţine cu noi şi ar fi păcat ca sătmărenii să nu guste măcar un pic din berea aceasta tradiţională germană”, a spus prefectul.

Evenimentul are loc sâmbătă și duminică la Casa Schwab de pe b-dul Vasile Lucaciu. Prețul unei beri începe de la 8 lei.

2 comentarii

  1. Fara Cap Răspunde

    Nici bere in halba nu stiu sa toarne.

  2. costel Răspunde

    Bud escule esti cam expirat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Bătaie ca-n codru la meciul Târlungeni – Olimpia. Forțele de ordine au intervenit (VIDEO)

Meciul dintre Unirea Tărlungeni şi Olimpia Satu Mare, ce a contat pentru etapa a 11-a a Ligii 2, a avut...

Închide