Ultima actualizare: azi, 21:29
Locale

Kereskenyi anunță reduceri de impozite la Satu Mare

conferinta-kereskenyiPrimăria Satu Mare are în vedere reducerea impozitelor pe clădiri pentru persoanele fizice unde au sediul persoane juridice. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de primarul Kereskenyi Gabor.

Potrivit celor spuse de primar, cota de impozit pe clădiri pentru cei care au firme acasă este de 1,5%, însă Primăria propune o reducere a acestei cote până la 0,7%.

”Au fost făcute mai multe simulări de către specialiști și am ajuns la concluzia că acest procent este acceptabil. Proiectul de hotărâre privind reducerea acestei cote de impozitare va fi supus dezbaterii publice începând de luni”, a precizat Kereskenyi.

Primarul a mai arătat că reducerea acestei cote de la 1,5% la 0,7% ar însemna o diminuare a bugetului cu 1,3 milioane de lei, bani ce pot fi recuperați prin evaluarea corectă a clădirilor rezidențiale sau cu destinație mixtă. Edilul șef a mai arătat că celelalte taxe și impozite nu vor suferi modificări.

Totodată, Kereskenyi a anunțat că vor fi făcute inspecții fiscale, pe baza înregistrărilor făcute la Registrul Comerțului, la persoanele care au sedii de firmă sau PFA în propriile lor locuințe. 

2 comentarii

  1. D-REX Răspunde

    Si care nu au firme acasa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Simpozion: ”Evrei din Romania în patrimoniul cultural naţional şi internaţional”

Muzeul Județean Satu Mare a găzduit astăzi simpozionul “Evrei din Romania în patrimoniul cultural naţional şi internaţional”, manifestare care face...

Închide