Ultima actualizare: azi, 18:02

Locale

Probleme cu personalul din secţiile de votare. Primarii, instruiţi

instruire-prefectura-4În organizarea Instituţiei Prefectului Satu Mare, a Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 32 Satu Mare şi a Autorităţii Electorale Permanente-Biroul Judeţean Satu Mare, în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc astăzi o şedinţă de instruire a primarilor şi secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare pe tema organizării alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016.

Prefectul Radu Bud, preşedintele BEC, judecătorul Remus Nemeş, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Vlad Florentin, şi alţi repezentanţi ai instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul, le-au prezentat edililor sarcinile ce le revin, precum şi la ce să fie atenţi în desfăşurarea scrutinului.

În cadrul şedinţei au fost prezentate principalele atribuţii ce le revin primarilor şi secretarilor în domeniul alegerilor, principalele evenimente şi incidente ce ar putea apărea în cursul derulării campaniei electorale şi a alegerilor, respectiv modalitatea de funcţionare al programului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

În cadrul întâlnirii, şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Satu Mare, Marius Bancoş, le-a atras atenţia primarilor să ţină în prize aparatele de comunicare ce vor fi utilizate în ziua alegerilor deoarece acestea consumă foarte puţin şi este important să se facă teste pentru a se asigura că funcţionează bine. Din cele peste 100 de echipamente din judeţ, doar 60 transmit date, celelalte nu sunt conectate în priză.

De asemenea, el a precizat că trebuie rezolvată problema semnalului la Solduba şi Soconzel.

Tot în cadrul ședinței, reprezentantul Autorității Electorale Permanente (AEP), Sebastian Domuţ, le-a cerut, din nou, primarilor, să găsească personal în secţiile de votare, şi anume operatori şi experţi electorali. El a atras atenţia asupra faptului că sunt probleme mari în unele comune, nefiind persoane suficiente care să asigure minimum necesar cerut de legislaţia în vigoare.

El a arătat că este nevoie de persoane în aproape toate comunele, problemele cele mai mari fiind la Certeze, unde lipsesc 16 persoane ca rezervele să fie complete, sua Odoreu, unde mai trebuie patru persoane ca să fie atins necesarul minimum.

instruire-prefectura-7

De altfel, Sebastian Domuţ a reamintit că şi la alegerile locale au existat probleme mari, comuna Certeze fiind chiar în pericol să nu poată organiza alegerile locale. În cele din urmă, la nivel judeţean au fost înlocuite 130 de persoane la localele din această vară, iar până la urmă scrutinul s-a desfăşurat fără probleme. Mulţi s-au trezit incompatibili în ultima clipă, iar multora nu le-a convenit localitatea în care au fost repartizaţi, deşi aceasta era, în cel mai rău caz, în comuna limitrofă.

Un comentariu

  1. demisia Răspunde

    Demisia Bud ca te implici in jocurile politice ale PNL ului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.