Ultima actualizare: azi, 18:02
Locale

Prorectorul Gavrilă Ardelean a decedat. Dumnezeu să-l odihnească

gavrila-ardeleanProrectorul filialei Satu Mare a Universității de Vest Vasile Goldiș, Gavrilă Ardelean, a decedat azi noapte. Potrivit apropiaților, se pare că prorectorul avea probleme de natură cardiacă, chiar a suferit o intervenție chirurgicală, dar lucrurile păreau să se îndrepte în ceea ce privește sănătatea sa. Din nefericire, însă, în cursul acestei nopți a trecut în neființă.

Gavrilă Ardelean s-a născut pe 5 mai 1942, în oraşul Seini. De-a lungul activităţii sale profesionale a fost profesor, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, apoi a devenit cadru universitar. A fost prorectorul Universităţii de Vest Vasile Goldiş – UVG Arad şi director al Filialelor Satu Mare şi Baia Mare ale aceleiaşi universităţi.

Doctor în biologie, a fost preşedintele Societăţii Naţionale de Ihtiologie. În toată această perioadă a scris şi publicat numeroase lucrări ştiinţifice şi cărţi de specialitate. Permanent a fost preocupat de creşterea calităţii învăţământului românesc în general, şi în mod special a celui universitar din Satu Mare.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Militar rănit la Batalionul 52 Geniu Satu Mare. Anchetă în desfășurare

Un militar de la Unitatea Militară 52 Geniu ”Tisa” Satu Mare a fost rănit în urma unui accident produs în...

Închide