Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Satu Mare, în top 5 cele mai mici pensii din țară. Care este pensia medie lunară

baniJudețul Satu Mare se află pe locul cinci într-un clasament al celor mai mici pensii medii lunare, potrivit ultimelor date furnizate de Casa Națională de Pensii. Având o pensie medie lunară de doar 783 de lei, sătmărenii sunt întrecuți la acest capitol doar de județele Giurgiu (749 de lei), Botoșani (750 de lei), Vrancea (772 de lei) și Bistrița (776 de lei).

Pensia medie în județul Satu Mare este mult sub cea din Sălaj (851 de lei), Bihor (880 de lei) sau Maramureș (895 de lei).

Zona din România cu cele mai mari pensii din România este Bucureştiul, unde cei 484.000 de pensionari din sistemul de stat încasează, în medie, 1.181 de lei. Pensii mediii de peste 1.000 de lei se mai înregistrează în doar trei judeţe din România: Hunedoara, 1.137 de lei, Braşov (1.114 lei) şi Galaţi (1.006 lei).

3 comentarii

  1. D-REX Răspunde

    1. Anularea pensiilor SPECIALE care se dau din bugetul de stat.

    2.Calculul pensiei ( coeficientul )sa se faca in functie de salarul mediu pe judet si nu pe tara.

    • Nţţţ! Răspunde

      Nu prea le ai cu logica.Cum zici tu vrei să cobori şi mai jos pensia,sau crezi că salariul mediu din judeţ este ridicat.Situaţia e in felul următor:mulţi oseni au săpat şanţuri prin ţară şi rar şi-au făcut carte de muncă.Aşa că media pensie a scăzut din acest motiv.Industrii grele nu prea au fost,poate UNIO şi Samus.Ai putea zice ca pensiile bugetare să fie calculate pe criteriul tău.Aşa da.

  2. D-REX Răspunde

    Salarul tau este raportat la salarul madiu pe tara care este mai mare si iti iese un coeficient mai mic.Deci are logica .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.