Ultima actualizare: azi, 10:59

Locale

Sute de candele ale speranței, aprinse azi la Satu Mare (FOTO)

candeleSute de candele ale speranței au fost aprinse azi, la Satu Mare, în Pasajul Corneliu Coposu, în cadrul acțiunii de solidaritate numită ”Un milion de stele”, organizată de Caritas Satu Mare. Printre cei care au aprins aceste candele s-a numărat și subprefectul Altfatter Tamas, şi președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Banii adunați în urma acestei manifestări vor fi folosiți pentru dezvoltarea centrelor Caritas de îngrijire a bătrânilor la domiciliu. În cadrul acțiunii internaționale de solidaritate a organizațiilor Caritas, tot în această seară au mai fost aprinse candelele speranței la Carei, Baia Mare și Sighetu Marmației.

Anul1998 a fost primul în care acțiunea de solidaritate „Un Milion de Stele” a fost organizată la nivel național în Franța. Astăzi candelele speranței se aprind an de an în 15 țări europene. Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare s-a alăturat acțiunii de solidaritate în anul 2009. La început evenimentul a fost organizat la Satu Mare, iar în prezent în luna octombrie a fiecărui an se aprind cele un milion de stele ale solidarității în 4 orașe importante ale Diecezei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.