Ultima actualizare: ieri, 22:20

Locale

Sute de pensii de urmaș oprite la Satu Mare. Care e motivul

eugenia-sabau1Peste 450 de pensii de urmaș au fost oprite de la plată la Satu Mare din cauza faptului că beneficiarii acestora nu au făcut încă dovada că își continuă studiile.

Potrivit directorului Casei Județene de Pensii Satu Mare, Eugenia Sabou (foto), au dreptul la pensie de urmaș doar acei copii care își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani. Pentru asta trebuie să facă dovada și să depună actele la sediul Casei Județene de Pensii. Din nefericire, în județul Satu Mare un număr de 452 de pensii de urmaș au fost oprite de la plată pentru luna octombrie tocmai datorită faptului că beneficiarii acestora nu au depus actele doveditoare că își continuă studiile

”Îmi pare foarte rău că, deși s-a mediatizat această informație ca să ajungă la toți cei în drept să beneficieze de acest ajutor financiar, foarte puțini au depus aceste acte. Am amânat până în data de 8 octombrie, am lucrat și sâmbăta ca să putem să facem aceste comunicări”, a spus directorul Casei Județene de Pensii, Eugenia Sabou.

Cei a căror drepturi au fost suspendate, pentru a beneficia de pensia de urmaș în luna noiembrie, trebuie să depună actele până în data de 28 octombrie. Dosarul trebuie să cuprindă

  • adeverința de școlarizare pentru anul școlar eliberată după începerea anului școlar (după 15 septembrie pentru elevi și 1 octombrie pentru studenti); pentru copiii care studiază în străinătate este nevoie de adeverința originală și traducerea legalizată.
  • cupon pensie (copie);
  • copie după buletinul tutorelui.

Un comentariu

  1. Lung Laura Răspunde

    Va rog sa-mi comunicati daca in eventualitatea ca i s-a sistat fiicei mele pensia de urmas pt. lipsa adeverintei de la scoala, daca dupa depunerea acesteia la Oficiul de Pensii va primi retroactiv si pe luna precedenta, fiind un drept al copilului.
    Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.