Ultima actualizare: azi, 13:16
Locale

Vremea se răcește la Satu Mare. Este posibil să cadă lapoviță

lapovitaInstitutul Național de Meteorologie și Hidrologie (INMH) a emis astăzi o atenționare de răcire accentuată a vremii în Maramureș și Crișana, fenomene ce vor afecta și județul Satu Mare. Atenționarea intră în vifoare de astăzi, de la ora 23.00 și durează până joi, la ora 23.00.  

În intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul teritoriului, temporar va ploua și se vor totaliza local peste 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În zona montană, treptat, începând din a doua parte a zilei de marţi (04 octombrie), ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă. Pe spaţii restrânse şi pentru scurt timp sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureş și Satu Mare, în nordul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei.

 Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor şi va avea viteze mai mari în cele vestice, sud-vestice şi la munte, unde la rafală se vor depăşi 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare. Temperaturile vor scădea accentuat, iar în regiunile intracarpatice şi în jumătatea de nord a Moldovei, miercuri (05 octombrie) și joi (06 octombrie), vremea va fi deosebit de rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.