Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Amendă record pentru un abator din județul Satu Mare. Motivul este halucinant

abatorUn abator din județul Satu Mare, care funcționează pe lângă o fermă de creștere a animalelor a fost sancționat cu o amendă record de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare. Este vorba despre un abator din Corund, care, pentru încălcarea normelor sanitare veterinare privind condițiile de distrugere sau neutralizare a cadavrelor de animale sau a altor deșeuri animale a fost penalizat cu o amendă în valoare de 12.000 lei.

Directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuța, a precizat pentru PortalSM, că, în loc să solicite serviciile unei firme de ecarisaj autorizate pentru județul Satu Mare, conducerea abatorului a decis ca resturile rămase în urma sacrificării animalelor și procesării cărnii să fie îngropate undeva la marginea localității. Acest lucru a fost văzut de unii localnici care au solicitat intervenția autorităților. 

”În prima fază am crezut că este vorba despre cadavre de animale moarte, dar am descoperit doar resturi de la abator. Este o practică ilegală, mai ales că nici nu ne-au notificat, din această cauză primind o amendă atât de substanțială”, a mai adăugat Nicolae Dumuța. 

Inspectorii DSVSA vor intensifica controalele în preajma sărbătorilor de iarnă cu atât mai mult cu cât acum există riscul de a mai apărea astfel de cazuri în județ. 

Un comentariu

  1. Nicolae Răspunde

    Apoi asa va trebuie daca aruncati bunatatile alea pe care altii mai destepti le proceseaza in “delicioasele”
    mezeluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.