Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Fermă din județul Satu Mare, amendată usturător de DSVSA. Care a fost motivul

cadavre-de-animaleO fermă din județul Satu Mare a fost amendată usturător, în această săptămână, de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare. Aceștia au aplicat o amendă record de 12.000 de lei unei ferme din Corund pentru încălcarea normelor sanitare veterinare privind condițiile de distrugere sau neutralizare a cadavrelor de animale sau a altor deșeuri animale.

Potrivit celor afirmate de directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuța, abatorul care funcționează pe lângă această fermă a îngropat niște deșeuri rămase în urma procesării cărnii fără să notifice instituția și fără să respecte pașii legali care trebuia. 

De asemenea, tot în cursul acestei săptămâni, inspectorii DSVSA au mai aplicat unui magazin din Turț o amendă de 1.200 de lei pentru comercializarea produselor alimentare neetichetate potrivit legislației sanitare veterinare în vigoare, iar un crescător particular din Dindești a fost amendat cu 600 de lei pentru vânzarea de bovine, fără documentele prevăzute de legislația sanitară în vigoare. În total cuantumul amenzilor aplicate de inspectorii DSVSA se ridică la 13.800 de lei.

Totodată, în urma acțiunilor de control, au fost supuse sechestrului/ reținerii oficiale și incinerate într-un incineratoriu autorizat sanitar veterinar, cantitatea de 160,3 kg carne și produse alimentare, în valoare totală de 2.739 lei. Acestea sunt produse de contrabandă aduse din Ucraina. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.