Ultima actualizare: azi, 13:59

Publicitate

Analize gratuite pentru diabet la Clinica Star Medica. Acțiunea durează două săptămâni (FOTO)

star-medicaTimp de două săptămâni, la Clinica Star Medica, situată pe Bulevardul Lucian Blaga nr. 21 (vis a vis de Billa), se desfăşoară o amplă campanie de prevenție a diabetului prin care sunt efectuate analize gratuite pentru persoanele diagnosticate cât şi cele nediagnosticate cu diabet. Acțiunea este organizată în colaborare cu  clubul Lions ”Somes” Satu Mare şi Liceul Teoretic German “Johan Ettinger” și se desfășoară în perioada 15-29 noiembrie.

Acțiunea se va desfășura în fiecare zi, între orele  14:00 – 17:00. Astfel, sătmărenii pot beneficia de consultaţii gratuite de glicemie, tensiune arterială, indice de masă corporală. Pacienţii ale căror valori ale glicemiei se situează în cote de atenţie vor avea parte de două investigaţii de laborator respective testul de toleranţă la glucoză şi hemoglobină glicozilată. Pentru persoanele diabetice deja diagnosticate se vor efectua şi analize de laborator gratuite (colesterol, creatinină, TGP, hemoglobină glicozilată) urmate de consult neurologic şi oftalmologic.

Astăzi, în prima zi a acestei campanii, câteva zeci de sătmăreni s-au prezentat la Clinica Star Medica pentru a beneficia de analizele gratuite. Pentru ca lucrurile să meargă rapid, pacienții erau direcționați de elevi de la Liceul German ”Johann Ettinger” spre locurile unde sunt prelevate probele de analiză.

La această acțiunea lucrează medicul specialist diabetolog, metabolism şi boli de nutriţie, dr.Marta Bzduch, medicul primar neurolog, dr. Bzduch Zsolt şi medicul specialist oftalmolog, dr. Şter Sever.

Mai multe informaţii se pot obţine la numărul de telefon 0361 426 926.