Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Consiliul Judeţean vrea să reabiliteze drumul Beltiug – Dobra – Corund – Hodod

consiliul-judetean-satu-mareIndicatorii economici pentru modernizarea drumului 108R Beltiug – Beltiug Băi – Dobra – Hurezu Mare – DJ 108P – DJ 109A Corund – Bogdand – Hodod – judeţul Sălaj au fost aprobaţi în şedinţa Consiliului Judeţean Satu Mare care a avut loc astăzi. Proiectul urmează să fie depus, miercuri, spre finanţare prin Programul Operaţional Regional, aceasta fiind ultima zi.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, a declarat că în total au fost adoptate patru proiecte de hotărâre cu privire la acest drum, inclusiv începerea exproprierilor pentru anumite parcele de teren.

“Au fost patru proiecte care s-au referit la asigurarea coridorului pentru această investiţie, respectiv exproprierile ce trebuie făcute de-a lungul drumului, ca să poată să fie modernizat. Va fi un drum pe care viteza de deplasare va creşte cu 15%, la ora actuală pe acest tronson este de 45 km/h, şi o să treacă de 60 km pe oră. E un drum care vizează 14.000 de locuitori. Valoarea investiţiei este de 81 milioane lei, plus TVA de 18 milioane. Partea de cofinanţare a judeţului va fi de doar 2%, conform finanţării Programului Operaţional Regional şi se va ridica la 2,3 milioane lei”, a spus Pataki.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.