Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Big Brother în școlile de la țară. Cine trebuie să asigure banii

bigȘcolile de la țară vor intra în așa-numitul sistem Big Brother. Cu alte cuvinte, unitățile de învățământ din mediul rural, cât și zonele adiacente acestora, trebuie să fie dotate cu camere de supraveghere.

Datorită faptului că foarte puține comune din județul Satu Mare dispun de un serviciu de pază comunală, reprezentanții Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare, le-a recomandat primarilor din județ să ia toate măsurile necesare pentru protecția copiilor și a școlilor.

”În vederea asigurării ordinii și siguranței civice în zona instituțiilor de învățământ, primarii vor prevedea în bugetul local pe anul 2017 fonduri pentru împrejmuirea cu gard a școlilor și grădinițelor. De asemenea, vor fi prevăzute fonduri pentru dotarea instituțiilor de învățământ  și a zonelor adiacente cu camere de supraveghere video”, se arată în hotărârea luată de reprezentanții ATOP.

Totodată, primăriilor li se recomandă să organizeze serviciul de pază comunală la sate deoarece este mult mai puțin costisitor decât Poliția Locală. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.