Ultima actualizare: ieri, 20:09

Locale

Cuplu tânăr a spart mai multe case în județ. Fata era minoră

arestat-retinut-catuseUn cuplu tânăr a spart mai multe case în judeșul Satu Mare. Doi tineri, un băiat și o fată din comuna Derșida, județul Sălaj, bănuiți de comiterea mai multor furturi din locuințele sătenilor din zona adiacentă Tășnadului, au fost identificați de polițiști. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Fata era minoră.

La data de 07.11.2016, polițiștii de investigații criminale tășnădeni au identificat un bărbat de 27 ani și o tânără de 15 ani, ambii din  localitatea Derșida, județul  Sălaj, pe care îi bănuiesc de comiterea mai multor furturi.

În fapt, din cercetări  a reieșit că în data de 06.11.2016, cei doi ar fi sustras din locuința unui bărbat de 62 de ani  din localitatea Cig, suma de  11.000 de lei.

De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că în data de 15.10.2016 ar fi sustras din locuința  unei bătrâne de 80  ani din Supuru de Sus, un portmoneu din poșeta aflată în holul casei, cauzându-i un prejudiciu de 250 lei.

În urma cercetărilor, s-a concluzionat că cei doi, sub pretextul că intenționează să caute de lucru, intrau în gospodăriile victimelor, iar apoi prin efracție sau profitând de neatenția  acestora, sustrăgeau diferite bunuri.

În baza probatoriului administrat,  bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de luare a unor măsuri preventive. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 50%, cercetările urmând să continue pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de furturi, recomandăm cetățenilor din mediul rural:

•    să manifeste atenţie şi precauţie faţă de persoanele străine pe care le primesc în gospodărie;

•    dezvoltarea unor relaţii de bună vecinătate (supravegherea reciprocă a locuinţelor de către vecini în lipsa proprietarilor, semnalarea persoanelor străine depistate în proximitatea locuinţelor etc.);

•    schimbarea obiceiurilor “tradiţionale” de a păstra sume mari de bani în interiorul locuinţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.