Ultima actualizare: azi, 13:37

Locale

Declarația vecinului care l-a resuscitat pe bărbatul de 31 de ani. Cum s-a întâmplat totul

ambulanta satu mareUn vecin al bărbatului în vârstă de 31 de ani aflat în moarte clinică la Spitalul Județean Satu Mare a povestit, pentru PortalSM, ce s-a întâmplat în cursul zilei de duminică, 20 noiembrie, înainte ca pacientul să fie transportat pentru a doua oară la Urgențe.

Potrivit celor declarate de acesta, a ajuns acasă în jurul orei 16.00. A auzit-o pe soția bărbatului de 31 de ani cerând ajutorul vecinilor: ”Ajutați-mă repede! Soțul a căzut aici în casă!”

”Am intrat repede și l-am văzut pe bărbat întins pe parchet. Tremura. Am crezut că are epilepsie. L-am întors repede pe o parte și i-am ținut capul ridicat și i-am deschis gura să poată respira. Soția lui era în cameră după copil și sunase deja la 112. Între timp, bărbatul respira tot mai greu. I-am făcut masaj cardiac și m-am aplecat cu urechea să aud dacă mai respiră. Am crezut că moare. Mă temeam să nu moară. Soția a venit lângă noi și tot vobea la telefon cu cei de la Ambulanță. Au fost momente când nu se mai auzea că respiră. L-am apăsat pe piept și s-a auzit cum horcăie. Cum iese și intră aerul. Așa am făcut până la venirea Ambulanței. Mă durea mâna, dar nu m-am oprit”, ne povestește vecinul bărbatului.

Echipajul de la Ambulanță era compus din doi bărbați și o femeie. Bărbatului i s-a administrat o injecție și părea că-și revine. Respira mai bine. Doctorul i-a deschis ochii și, cum îl ținea de cap a observat că are o vânătaie după ureche. Doctorul i-a spus soției despre acest lucru, iar aceasta a afirmat că se lovise cu o seară înainte dar este posibil să se fi lovit la cap și în timpul căderii din acea după-masă. Între timp, bărbatul se încorda într-una, probabil că-l durea.

Medicii de la Ambulanță au vrut să-i ia tensiunea, dar i-au pus tensiometrul peste haină, nu prea a dat rezultate. Vecinul bărbatului mai spune că, în tot acest timp, cel de-al treilea membru al echipajului Ambulanței nu a făcut nimic, doar se uita. Dădea doar indicații.

”Nu erau agitați deloc. Eu nu știam ce să mai fac. După aproximativ 15-20 de minute au mers după targă și au venit doar cu o prelată și cu aia a fost scos afară din casă. Doctorul era la cap, eu la mijloc cu un alt om ce venise în scara noastră la cineva, iar celălat de la Ambulanță la picioare. Femeia de la Ambulanță a venit cu instrumentele medicale ce le aveau. La ieșirea din scară nu era nicio targă. Ambulanțierul a zis că nu aduce targa până la scara blocului că i se murdăresc roțile. Așa că l-am dus până în parcare cu prelata. Abia aici l-au pus pe targă și l-au legat, să nu cadă. Părerea mea personală că cei de la Ambulanță erau foarte calmi. Nu erau deloc agitați. Când vezi că vine Ambulanța și îi vezi atât de calmi, tu crezi că totul este în ordine. După aia auzi că a murit, bietul om”, ne mai spune cititorul PortalSM.

Din păcate, bărbatul a murit vineri seara, în jurul orei 23.20. Se află în moarte clinică. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat cu bărbatul decedat atât în noaptea de sâmbătă spre duminică, cât și în după-amiaza zilei de duminică

13 comentarii

  1. Vocea Romaniei Răspunde

    un protest si la ambulanta, ceva?

  2. TartanM Răspunde

    Oameni buni! Luatil la rost si pe coordonatorul UPU Dr Moldovan deoarece pe upu să intamplat incidentul nefericit, si ea se spala pe mâini…e retrasă în liniște…

  3. ANA Răspunde

    TartanM, foarte bine punctat.
    CONDUCEREA UPU -SMURD STA FOARTE RELAXATA.
    DE CE NU IES EI IN FATA PROTESTATARILOR SA NE EXPLICE CUM STA TREABA? CINE SUNT VINOVATII?

    A IESIT MANAGERUL SPITALULUI CARE NU ARE NICI O IMPLICATIE IN UPU SMURD SI NU IES EI ?????????

  4. Csaki Feri Răspunde

    Gata anonimatul, acum că e subiect național cum și-a dorit pesedistul de culcean? ordinari… Ce face foamea asta de celebritate.

    • tovarasul ilici Răspunde

      Draga tovarase , acesta nu este PSD-ist acesta este UDMR-ist deoarece il cheama Culcean si nu CHE Ianu sau Cheiescu, apoi vad ca deranjeaza foarte tare aparitia lui si faptul ca a mobilizat 300 de persoane cu media de varsta 35-40 de ani , care in majoritatea lor erau intelectuali. Va este frica tovarasi mafioti din politica satemareana, nu vreti o revolta ; deja ati pornit-o :)))

    • Ioan Săbăduș Răspunde

      Feri, n-ai ghicit, nu-i PSD-ist, nu-i UDMR-ist, … nu are nici o treaba cu politica.

    • inconstientul tau Răspunde

      Ai un tupeu jegos, sa-ti pui numele pe care ti l-ai pus…sa-ti fie rușine!!!!!!

    • eu Răspunde

      Te rog sa nu iesi in fata cu numele care nu iti apartine…Nu te gândesti la bietul om care a murit si la familia lui?

    • Anca Răspunde

      Cum iti permiti sa ii folosesti numele

    • Anca Răspunde

      Sterge chiar acum idiotule numele iti bati joc de cei ce sufera penibilule.

  5. MariaNatalia Răspunde

    Foame, nefoame, pesedist, pelelist, comunist sau democrat,…..prea multe decese tinere si cu diagnostice puerile !!! Prea multa incompetenta, indolenta, nepasare atat pt UPU cat si SMURD !!!!

  6. Vocea celor revoltati Răspunde

    Bai gunoiule, cum dracu iti permiti sa te prezenti cu numele decedatului? Poti dormi noaptea???? Ia sa ti se intample tie la fel, sa vedem, ti-ar placea????? Iti doresc sa nu ai odihna pana nu se gasesc vinovatii in acest caz, cu UPU in frunte!

  7. eu Răspunde

    Te rog frumos sa nu folosesti numele decedatului pt ca nu iti apartine!!! Măcar Dumnezeu sa ai si sa te gândesti la familia si prietenii lui! Nesimțiți oameni mai sunt in tara asta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.