Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Două incendii la Spitalul din Negrești. Din fericire, a fost o simulare (FOTO)

simulare-negresti7Două incendii, deosebit de violente, au izbucnit în această dimineață în două locuri diferite din cadrul Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș. Din fericire a fost doar o simulare, iar forțele ISU și personalul spitalului au dovedit că pot face față în cazul unor situații reale de acest gen.

În conformitate cu Planul principalelor activităţi ale Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare pe anul 2016, astăzi, la ora 11.00, a fost organizat în oraşul Negreşti Oaş exerciţiul trimestrial cu forţe şi mijloace cu tema: „Exerciţiu pentru antrenarea structurilor de intervenţie în caz de incendiu la unităţile spitaliceşti – Spitalul Orăşenesc Negreşti Oaş”.

 În cadrul exerciţiului au fost angrenate forţe din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne și a fost coordonat de împuternicitul adjunct al inspectorului șef al ISU Satu Mare, lt. col. Constantin Ganea, și împuternicitul șef al Centrului Operațional ISU, lt. col. Aurel Ulici.

Exercițiul a avut ca scop principal verificarea personalului Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș în situații de urgență dar și intervenția forțelor ISU. S-a pus accent pe evacuarea pacienților din saloane și spital, acest lucru fiind făcut atât pe scările spitalului cât și pe scara autospecialei pompierilor.

”Am constatat, cu bucurie, că personalul Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș este bine instruit și bine pregătit să intervină în cazul unor situații de urgență. De asemenea, și pompierii din Negrești sunt bine pregătiți, aceștia ajungând la locul exercițiului în trei minute de la declanșarea alarmei. Exercițiul a fost de bun augur și se poate spune că a fost o reușită”, a declarat pentru PortalSM, lt. col. Constantin Ganea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.