Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Echipa ALDE Satu Mare: “Vrem să redăm România românilor!”

alde-machetaALDE este adevaratul continuator si promotor al liberalismului in Romania. Asa cum principiul economic de baza al Bratienilor era ”prin noi insine”, asa ALDE vrea sa ”redea Romania romanilor”.

ALDE vrea sa protejeze interesele economice ale Romaniei  printr-un program adaptat actualelor realitati nationale si internationale.Realitatea dezastruasa este aceia ca, in ultimul  sfert de secol de democratie originala, din Patrimoniul National au disparut capacitati de productie in valoare de peste 100 de miliarde de euro, fie ca vorbim de combinate industriale,instalatii industriale si agricole sau fabrici.

Statul roman a pierdut puterea de decizie a circa 80% din potentialul economico-financiar al tarii, astfel ca,  principalele sectoare sunt deja controlate de mari companii din Uniunea Europeana. Cine sunt ”salvatorii” Romaniei? Piata energiei electrice este controlata de italienii de la ENEL; Piata telefoniei fixe a fost controlata de grecii de la OTE; Petrom-ul a fost cumparat de austriecii de la OMW, acuzati ca nu au respectat intelegerile asumate in procesul de privatizare;in ceea ce priveste industria cimentului – trei firme detin monopolul in Romania (Holcim – Elvetia, Heidelber Cement – Germania si Lafarge – Franta); Sistemul de distributie al gazelor naturale este controlat de doua companii, acestea fiind: E.ON Ruhrgaz- care a cumparat Distrigaz-Nord si Gaz de France – care a cumparat Distrigaz – Sud.  Din pacate, exemplele ar putea continua! Unde s-au dus banii din ”privatizari”?Acestia au fost utilizati exclusiv pentru plata datoriei publice interne. Foarte curand se va ajunge la situatia in care statul roman nu va mai dispune de resurse care sa asigure dezvoltarea Romaniei spre standarde europene, romanii devenind prizonierii imprumuturilor externe.

ALDE are curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Firmele romanesti sunt adevaratul contribuitor la bugetul de stat! Prin urmare, in acest moment,  28%din capitalui din Romania este romanesc, aceste firme producand  70% din veniturile statului roman. La polul opus, 72% din capitalul din Romania este strain, acesta din urma producand doar 30% din veniturile la stat. 

Care este angajamentul echipei ALDE?!

“Echipa ALDE vrea sa schimbe lucrurile. Vrem sa recuperam Romania, apoi sa o redam romanilor!ALDEa inteles ce inseamna sa protejam Romania. Inseamna sa ii recuperezi capacitatile de productie si sa le pui in slujba tarii, a intereselor statului roman, al romanilor”, au declarat Marcela Papici si Ovidiu Silaghi, candidatii ALDE pentru Senatul Romaniei si Camera Deputatilor.

 

122 comentarii

  1. George Răspunde

    Mult succes!

    • Ion Satmarean Răspunde

      Numai propaganda ieftina! Nu votati ALDE!

      • Seby Răspunde

        PLR+PC= ALDE, un partid ANTI-justitie

        • Simi Răspunde

          ALDE va castiga. au votul meu.

          • Simona

            nu lasati udmr si psd sa faca legea in sm. de aceea votez ALDE.

          • lioN

            ALDE reprezinta interesele romanilor.

          • Valer

            N-am crezut ca esti atat de credul, Simi!

          • Pop

            Alde sunt o varianta viabila. trebuie sa recunoasca asta si adversarii politici.

          • Seby

            PLR+PC= ALDE, un partid al penalilor.

          • Observator

            Lista penalilor din ALDE

            – Călin Popescu Tăriceanu (copreşedinte ALDE, preşedinte al Senatului României) – trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, audiat de DNA ca martor într-un dosar de corupţie.
            – Cătălin Harnagea (copreşedinte ALDE Sector 3, copreşedinte ALDE Vâlcea) – cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul Microsoft.
            – Varujan Vosganian (senator ALDE) – scăpat de colegii din Senat de urmărirea penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi delapidare.
            – Daniel Chiţoiu (deputat, fost Secretar General ALDE) – scutit prin votul parlamentarilor de urmărirea penală în dosarul „ASF.
            – Ovidiu Silaghi (deputat ALDE) – urmărit penal în 5 dosare.
            – Eugen Durbacă (senator, vicepreşedinte ALDE, preşedinte ALDE Galaţi) – cercetat de procurori într-un dosar vizând săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.
            – Dorinel Ursărescu (deputat ALDE) – condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii şi cercetat de DNA într-un nou dosar.
            – Adrian Ştef (preşedinte CJ Satu Mare, preşedinte ALDE Satu Mare) – acuzat de ANI de conflict de interese penal.
            – Steluţa Cătăniciu (deputat ALDE, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor) – acuzată de ANI de conflict de interese administrativ.
            – Cristian David (fost ministru al Internelor, responsabil cu organizarea evenimentelor în cadrul ALDE) – trimis în judecată pentru că ar fi primit mită 500.000 de euro.
            – Dian Popescu (senator ALDE) – condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.
            – Christian Gigi Chiru (senator ALDE) – condamnat în primă instanță la șase luni închisoare cu suspendare pentru mită electorală în alegerile locale din 2012 şi urmărit penal în alt dosar, pentru luare de mită (1,5 milioane de euro) şi spălare de bani.
            – Mircea Moloţ (preşedintele ALDE Hunedoara, fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara) – urmărit penal pentru trafic de influenţă, luare de mită, folosirea influenţei, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.
            – Ion Ariton (senator ALDE, preşedintele ALDE Sibiu, fost ministru al economiei) – cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul “Gala Bute”, cercetat în 2002 pentru neglijenţă în serviciu şi fals intelectual.
            – Aristotel Căncescu (preşedinte ALDE Braşov, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov) – trimis în judecată pentru de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influență și instigare la tentativă de abuz în serviciu.
            – Octavian Marius Popa (deputat ALDE, vicepreşedinte al Biroului Politic Central al ALDE) – „coleg de dosar” cu preşedintele Tăriceanu, audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului viceguvernator, Bogdan Olteanu.
            – Scarlat Iriza (deputat ALDE) – personaj controversat, pe care presa îl descrie ca fiind plin de bani şi de dosare penale întocmite în urma implicării în mai multe privatizări frauduloase.
            – Andrei Voloşevici (senator ALDE, fost primar al Ploieştiului) – trimis în judecată pentru abuz în serviciu și două fapte de trafic de influență.
            – Tudor Pendiuc (fost primar al Piteştiului, anunţat ca şi candidat ALDE la Senat) – trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
            – Mihăiţă Calimente (deputat ALDE, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SIE) – acuzat de ANI de conflict de interese.
            – Ioan Lazăr (preşedinte ALDE Alba) – cercetat penal pentru implicare în activităţi de trafic de persoane în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”.
            – Ionică Anuţoiu (lider ALDE Braşov, vicepreşedinte naţional ALDE) – condamnat în 2007 pentru lovituri cauzatoare de moarte, cercetat, în prezent, pentru fraude bancare

          • Nistor

            Imaginea de azi a ALDE reprezintă desăvârşirea operei preşedintelui Tăriceanu – un partid al penalilor, grupare privită cu reticenţă de opinia publică, aflată la periferia scenei politice şi care are ca unică platformă – program pentru România lupta împotriva justiţiei şi statului de drept.

        • Szabo Răspunde

          desi sunt magyar recunosc ca ALDE au facut mai multe pentru satmareni decat RDMSZ

          • Erwin

            Ma observator ,sătmărean ,acoperit sau ce mai ești , ne mai lași cu șabloanele tale de propaganda pe care le tot scoți de fiecare data .Deja plictisești cu același lucru .Nici un partid din SM nu are cu cine iesi in alegeri

    • Ardelean Răspunde

      Unii din Alde s-au salvat urmand exemplul lui Sisi, cand a trecut la PSD, de frica justitiei.

      • Elena Răspunde

        Administratia ALDE,o mare dezamagire. Nici macar cei ce au fost trup si suflet cu Silaghi si Stef nu au mai rezistat. Recent au plecat in PSD Ratiu Alexandru, Marusca , Monica Tite, Ardelean Ioan, Radu Ardelean si multi altii.

    • erik Răspunde

      fata de alte partide mi se par cei mai plauzibili.

      • Helga Răspunde

        ALDE, partiduletul de traseisti.

      • Marinescu Răspunde

        Sunte niste penali , ce plauzibili? Silaghi anchetat ,scăpat de parlament de urmărirea penală si Ștef urmează sa fie acuzat. Daliana Lazar o traseista pe care nici boi nu o înghițiți . Asa ca lasa-ma cu Alde

        • Valer Răspunde

          Sunt de acord cu tine. Sunt niste penali.

        • mama Răspunde

          Până nu există un verdict al unei instanţe, un verdict definitiv, orice persoană este nevinovată, se numeşte prezumţia de nevinovăţie. Președintele în ce situație este ?

      • Henrieta Răspunde

        Da, la capitoul antijustitie, sunt pauzibili.

    • Miruna Răspunde

      Ne mai face un pod Silaghi? Si dupa ce o trecut la PSD tot placa asta o punea. Ne-am saturat de minciuni! Ne-am saturat de politicieni care ne duc cu presul! NU votez ALDE!

    • Diana Răspunde

      Nu votati ALDE! Nu votati sa-i oferiti imunitate lui Ovidiu Silaghi! ALDE sa nu intre in Parlament…

    • Gianluca Răspunde

      ALDE este un partid de balama al PSD. O știe toată lumea. Membrii pleacă de la unul la altul fara nici o problema ,oameni cu moralitate 0. Succes la ce ?La furăciuni ?La manevre? La ce?

    • Niculae Răspunde

      Alde e la cheremul pesedistilor. N-am cum sa votez slugoi.

    • Cornel Răspunde

      ALDE a ajuns groparul Justitiei. Nu voi vota niciodata asemenea partid.

    • Finutu Răspunde

      Succes celui mai gelat policician! Doamne ajuta sa primeasca mandatul pe care-l merita!

    • Dorin Răspunde

      Mult succes DNA! Scapa-ne de lichele!

    • Simi Răspunde

      succes ALDE. romanii si satmarenii au nevoie de un partid european. voi vota ALDE.

    • Barbu Răspunde

      Prin campania sa anti-justiţie, în care a folosit în mod fals ca pretext drepturile fundamentale ale cetăţenilor, domnul Tăriceanu nu va putea aduce ALDE decât exclusiv voturile celor certaţi cu legea.

      • DR Răspunde

        După ce ai fi băgat după gratii abuziv ptr ca ai deranjat pe cineva as vedea cum ai gândi despre drepturile fundamentale

    • Vasile Nistor Răspunde

      În ALDE trebuie aplicate măsuri interne de renunţare la balastul reprezentat de politicienii penali, astfel încât partidul să aducă în politică propriul exemplu de urmat spre a oferi României un parlament curat, format din oameni care nu urmăresc accederea într-o funcţie de senator sau deputat pentru a beneficia de imunitatea parlamentară atât de necesară punerii la adăpost de justiţie.

    • Teo Răspunde

      Da. Am sa votez ALDE. SUNT SINGURA VARIANTA LA ACESTE ALEGERI,

  2. Sătmărean Răspunde

    Prin lupta împotriva justiției nu redați România românilor.

    • Oana Răspunde

      Ovidiu Silaghi nu a facut nimic pt jud SM. Ci din contra, ne-a facut de rusine peste tot in orice functie a ocupat

      • Nicu Răspunde

        Ai dreptate , Silaghi si Ștef au tot fost in conducerea județului si nu au făcut absolut nimic.Silaghi anchetat penal a fost salvat de Gașca penală din parlament, ce sa mai discutam, nu merita votați

  3. Traian Răspunde

    Cine voteaza ALDE voteaza impotriva Justitiei,

  4. satmarean Răspunde

    Cum de nu a trecut Silaghi din nou la PSD? E sigur ca ALDE intra in Parlament, sau l-au refuzat pesedistii?

    • Florin Răspunde

      Se aude ca dupa alegeri pleaca la PSD Adrian Stef. De aceea si-a trimis cateii inainte in PSD.

    • Gianluca Răspunde

      Stef este cu un picior la PSD. Spera sa scape de justiție. Si o Gașca merge dupa el , ca turma

  5. Gigi Răspunde

    ALDE si PSD doua partide ce au refuzat sa se reformeze.

  6. Maria Răspunde

    ALDE, un partid cu cei mai multi candidati penali.

  7. Nelu Iordache Răspunde

    Iarasi vrea sa se ascunda de justitie, prietenul meu, eternul candidat Silaghi?!

  8. Mihai Răspunde

    PSD l-a salvat data trecută pe Silaghi. Acum slabe șanse sa mai scape. Pe mine ma mira cei care il sprijină,știind ca e un penal. Cand am văzut-o si pe Papici cum il apara si il lauda la tv, mi-a venit sa sun in direct sa o întreb ce a făcut cu adevărat Silaghi pt Satu Mare ,in afara de promisiuni? Nu mai tine minte promisiunea podului ,o pune pe seama atacurilor murdare de campanie, minte cu zâmbetul le buze. ALde o adunătura de penali,care incerca sa prosteasca electoratul sătmărean .

  9. erik Răspunde

    Multa bafta ALDE, imi doresc ca oamenii precum Marcela Papici si Adrian Stef sa fie in parlament si sa ne reprezinte.

  10. Nelu Iordache Răspunde

    Cand spui Alde,spui combinații..

  11. Florin Răspunde

    Aldeiştii sunt disperaţi. Nu mai ştiu ce să promită.

  12. satmarean Răspunde

    După minciuni fără număr, cu podul peste Someş, cine vă mai crede, alde-iştilor?

  13. Mariana Răspunde

    Eu cred ca vreți sa o luați de tot !politica Alde este de a distruge justiție si DNA,ceea ce imi da impresia ca numai gânduri bune nu aveți prin eventuala venire la guvernare .

    • Laura Răspunde

      Asta e obiectivul ALDE. Prin asta penalii din ALDE, foarte multi, se protejeaza. Sper ca romanii vor fi cu capul pe umeri sa nu-i voteze.

  14. satmarean Răspunde

    Unde se ascunde Stef? Nimeni nu îl vede în campanie.

  15. Rebeca Răspunde

    Numai minciuni…

  16. Eva Răspunde

    Cei din Alde stiu doar sa faca promisiuni. Mi-e scarba de acest stil de a face politica!

  17. Alina Răspunde

    Am incredere in echipa ALDE. Voi merge pe mana lor de data aceasta.

    • Radu Răspunde

      Nu pot avea incredere in indivizi precum Silaghi si Stef. Va recomand nu votati ALDE!

    • Nicu Răspunde

      Pe mâna lor de ciorditori vrei sa scrii nu ? O adunătura de escroci care trăiesc de ani buni din furturile banului public. Ștef sta pitit pentru ca urmează sa fie Arestat, Silaghi e părăsit de toată lumea din partid pentru ca încep multi sa inteleaga ca nu asta e politica care ii reprezintă , pe Daliana Lazar nu o vreți niciunul din partid pentru ca este o traseista si o mironosița cu aere de prințesa, Papici urmează si ea sa fie anchetata pentru combinațiile ei cu Ștef si sisi . Asa ca ce vrei sa faci pe mâna lor ?

    • George Răspunde

      Te-a angajat la Aeroport sau in alte deconcentrate si trebuie sa le multumesti, dandu-le votul?! Ar fi singura explicatie.

  18. karatistul Răspunde

    Procurorii DNA pregătesc un nou mega dosar în Satu Mare.Oare cine e vizat?

  19. Romeo Răspunde

    Sustin candidatii ALDE pentru Satu Mare. Oameni de buna credinta care au facut ceva pentru judet. Multa bafta.

  20. Mitru Răspunde

    O echipa puternica, tanara si serioasa. Merita votul nostru. Succes ALDE!

    • Gianluca Răspunde

      Mitru- merit votul tau poate, al meu si al sătmărenilor in nici un caz. Chiar daca tu ii ridici in slavi sa stii ca in Satu Mare nu au făcut nimic .Sau daca stii tu vreo realizare ai putea sa ne-o spui si noua. Silaghi a avut multe funcții si pt Satu Mare nimic, doar pentru el. De ce ar trebui sa ii votez ?

      • Mitru Răspunde

        In ce calitate vorbesti tu prietene in numele satmarenilor? Vorbeste in numele tau

        • Marin Răspunde

          Mitrut, lasa-te de propaganda asta infecta. Stiu ce reprezinta Alde, un clan impotriva justitiei.

        • Gianluca Răspunde

          Vorbesc in numele celor care nu vor sa fie prostiti de oameni ca tine si partide penale. Sunt oameni care mai si gândesc, nu arunca doua trei cuvinte intr-un comentariu, in încercarea de a manipula imaginea murdara a unor candidați. Trebuie încetat odată cu manipulările si susținerea candidaților cercetați.Asa unde ajungem??? Adică Silaghi si Ștef sunt cercetați si tu esti atât de limitat încât ii susții in continuare?? Iti meriți un loc langa ei.

    • Laura Răspunde

      Cum poti afirma ca e o echipa serioasa? Lasa-ne cu osanalele!

  21. Feri Răspunde

    Multa bafta si succes ALDE. aveti sustinerea mea

    • Ion Răspunde

      Treci pe doftor ca ai probleme, Ferike!

    • Ion ion Răspunde

      Cine susține Alde si PSD isi merita numele de susținător penal .Cei care susțin aceste partide sunt părtași la jafuri .Atfel nu înțeleg susținerea

  22. Gina Răspunde

    ALDE singurii capabili sa faca ceva pentru satmareni. Au sustinerea noastra.

    • Laura Răspunde

      ALDE si-a ratat clasa in parlament.Nu trebuie sa mai ajunga acolo. Rusine ALDE!

    • Ionica Răspunde

      Doamne ajuta, Alde sa nu ajunga la 5 procente!

    • Gina Răspunde

      Te rog nu scrie in nu ele meu .Nu susțin Alde, eu sunt pro PNL si susțin candidații PNL Satu Mare. Te rog enumera-mi doua realizări ale candidaților ALDE Satu Mare .Daca tot ii susții trebuie sa stii doua realizări.

  23. Dorin Răspunde

    Neinspirata lozinca. Un partid plin de penali nu poate reda Romania romanilor.

    • cârcotaş Răspunde

      Ce ipocriţi sunt să să deplângă soarta capitalului românesc după ce Tăriceanu a înstrăinat imediat dreptul proaspăt câştigat asupra platoului continental.

  24. Lupu Răspunde

    Cei care susțineți Alde sa înțelegeți ca presedintele acestui partid solicita de ani buni desființarea DNA si blocarea anchetării parlamentarilor corupți .El va reprezintă si este amicul de afaceri al candidatului Silaghi.DNA fii singura instituție care a reușit sa facă Curatenie in politica. Si bănuiesc ca urmăriți ce se întâmpla in România.

    • Dorin Răspunde

      Ca sa-si salveze pielea, Tariceanu este exponentul celor ce lupta impotriva justitiei. Nu votati asemenea elemente nocive pentru tara, daca vreti sa redati Romania romanilor!

  25. Gigi Răspunde

    Cu ALDE pana la capat. Vor iesi victoriosi. Nu au adversari pe masura.

    • Grasu Răspunde

      Daca ai gândi putin ti-ai da seama de gafa care o faci sustinind orbește ALDE. Tu practic susții niste oameni anchetați penal.Dar vorba aia, unde nu-i cap, vai de picioare. Alde nu sunt o amenintare, la cum părăsesc membrii partidul, ma tem ca nu veți avea nici reprezentanți in secții.

      • Rebeca Răspunde

        Grasu, cei din ALDE sunt tot mai aproape de falimentul acestui proiect nociv pentru Romania, Alianta Liberal-Democratilor.

    • Oana Răspunde

      Capatul ALDe e aproape, e dupa gratii. Asta urmează , nu are rost irosit votul. Silaghi si Ștef sunt anchetați pentru fapte de corupție.Ei vor doar sa scape de anchete

      • Valer Răspunde

        Sper ca 11 decembrie 2016 sa fie o zi memorabila pentru ALDE, ziua neintrarii in Parlament, ziua desfiintarii acestei formatiuni ce si-a dedicat energia sustinerii penalilor.

    • Finutu Răspunde

      Daca prin victorie intelegi ca struto-camila ALDE sa faca sub pragul electoral, cu siguranta nu au adversari.

    • Mama Omida Răspunde

      Rezultat alegeri parlamentare: ALDE-4,99%

  26. Simi Răspunde

    orice ar zice carcotasu de serviciu de aici de la comentarii, eu am sa votez ALDE. SUNT ROMANI SUNT SATMARENI SI SUNT OAMENI SUFLETISTI.

  27. Sătmărean Răspunde

    Dragi sătmăreni, să redăm România românilor, nevotând ALDE, un partid călăuzit de maladia urii faţă de Justiţie!

  28. Curiosul Răspunde

    E adevărat că Ştef îşi pregăteşte bagajele pentru a trece la PSD?

  29. Oti Răspunde

    Unde sunt oamenii lui Stef? Ratiu Tite Nelutu Radu Ardelean . Se aude ca după ei pleacă și Stef la PSD. Nu mă surprinde că sa mai facă o alegere greșită Stef.

  30. Mihai Răspunde

    Ce te miri cu Sulea consilier. Tot timpul la sfătuit prost. Se vb ca Sulea la turnat cu multe.

  31. george Răspunde

    Foarte slabi postaci ăștia de la pnl , tot o dau în sus și-n jos cu penalii , cu justiția în pericol și cu alte acadele .
    Mai bine ar explica clar cîtă incopetență și pupincurism este la alde că doar o participat și ei până nu demult . De exemplu : cum a ajuns un vânzător de covoare – city manager , o educatoare- mare menajeriță la corhaz , un tâmplar- director adj. la muzeu , șoferu lui sisi – director și consilier județean, un analfabet funcțional – președinte de cons. județean , etc .

    • mama Răspunde

      Am auzit ca ,,academicianul,,ii facut la apelul bocancilor iar ficasa o avocatica pusa pe pierderi procese, celelalte caricaturi la fel. penelisti prin marginalizarea Pedelistilor, ne dam seama de caracterul pe care il au. Ii v-a ajuta bunul DUMNEZEU asa cum vor merita.

  32. Vocea Romaniei Răspunde

    cine nu vrea ca ALDE să intre în parlament să facă bine să iasă la vot. Și să mai scoată câțiva cu el. Indiferent cu cine votează (evident nu ALDE) șansele ca ALDE să facă pragul electoral devin tot mai mici. Așa că nu vă irosiți timpul încercând să influențați pe cineva pe net, ci ieșiți la convins oamenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.