Ultima actualizare: azi, 17:51
Locale

Măsurători gratuite ale glicemiei la Satu Mare (FOTO&VIDEO)

diabetSpitalul Județean Satu Mare a organizat astăzi, o amplă acțiune gratuită de măsurare a glicemiei precum și a altor indicatori de sănătate. Se fac măsurători atopometrice (înălțime, greutate), se determină nivelul glicemiei, se măsoară colesterolul, iar acolo unde este cazul, pacienții primesc recomandări din partea personalului medical.

Acțiunea de astăzi a Spitalului Județean este organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Diabetului Zaharat, și a ajuns la cea de a 16-a ediție, după cum spunea managerul spitalului, Marcela Papici.

”Anul acesta am îmbunătățit puțin în sensul că acum se măsoară și colesterolul și fracția colesterol HDL. Este un element de noutate tocmai ca să existe o mult mai riguroasă determinare a riscurilor cardio-vasculare a pacienților. Uneori este nevoie ca spitalul să vină la oameni pentru că, din păcate, oamenii ajung la spital doar atunci când trebuie intervenit și nu se mai poate preveni”, a spus Marcela Papici, care a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea acestei acțiuni.

Conform celor declarate de medicul diabetolog dr. Iosif Szilagyi, incidența diabetului zaharat este în continuă creștere la Satu Mare.

”În ceea ce privește morbiditatea din cauza bolilor cardio-vasculare, județul Satu Mare se află printre primele locuri pe țară. Incidența diabetului zaharat în județul Satu Mare, în momentul de față, în jur de 11 la sută, dar nu este o cifră reală pentru că de obicei pe lângă un bolnav cunoscut mai este cel puțin unul despre care nu se știe nimic, iar tendința este într-o creștere continuă atât în Satu Mare cât și la nivel național”,a precizat dr. Iosif Szilagyi.  

Acțiunea se desfășoară în acest moment la Casa de Cultură a Sindicatelor și va dura până la ora 17.00. Astfel că sătmărenii mai au încă timp să ajungă să-și măsoare glicemia. 

17 comentarii

 1. Mihai voda Răspunde

  Asa isi face Alde baza de date pentru campanie ! Si nu se sesizează nimeni ! Nu găsești nimic in spital , toti sunt trimis sa isi cumpere de toate , dar au bani pt a lua gratuit glicemia . Penibil frate .

  • Liliana Marc Răspunde

   Am fost si eu ca m-a tras mama dupa ea . Te pun sa completezi formular cu toate datele.Am întrebat-o pe fătuca asistenta de ce ne pun sa completam? Mi-a zis ca asa au primit sarcina. E clar ca politicul ALDE e implicat in mizeria asta.E urat sa profiți de niste amărâți

  • Stela Răspunde

   Asa este. Mergi la spital si te pun sa cumperi medicamente etc, iar acum se implica in campania electorala, adunand simpatizanti pentru ALDE.Groaznic!!!

 2. ADA Răspunde

  Asa ceva e grav,iti seama ca ăștia de la partidul lui Papici strang baza de date cu oamenicare vin si isi fac analizele astea. Apoi s-or folosi de ei la vot. Dna pe ei si la beci

  • Sergiu cel bun Răspunde

   Ce vrei ca e la ALDE , asa se aduna voturi, ii prostește pe oameni cu duma asta, asa cum a făcut si Coica cu PSD ul lui .Ca Defapt nu le face nimic la oameni ,doar le ia datele si in ziua votului le zice sa meargă la vot , prosteală pe fata pe bani publici.

  • Ionica Răspunde

   100% formularele le vor folosi in campania electorala,in call center.

 3. Sandu Răspunde

  Ce pervers! Adică pana acum nu am auzit e asa ceva si deodată in campanie electorală , consultatie moca.Asta e managera aia cu inelu furat, din Alde sau cum ii cheamă. Apoi de ajungi la spital te-o ferit Sfantu !tot trebuie sa cumperi, bine ca la asta au de toate.

  • Oana Răspunde

   Mizerabil!

  • Csabi Răspunde

   Nu înțeleg da de ce va așteptați la ceva bun ? E colega de Gașca cu Ștef si Silaghi!!!! A învățat de la cei mai buni .Si acum va cere si votul sătmărenilor ,înțeleg ca e candidata .Vedeți ce face cu amărâții din SM, ii si prostește ca le face analize, cand colo e doar o manevra politica de strâns votanți. Fiți siguri ca cei care au lucrat au fost plătiți din banul public si cu siguranța era mai mare nevoie de ei la spital , nu in campanie electorală . Asistenții nu au nici o vina ,se tem pt locul de munca.

 4. Radu Răspunde

  Cat tupeu ordinar Papici . Câta josnicie sa recurgi la astfel de metode pentru a prostii electoratul . Folosiți spitalul județean , in campania electorală a partidului ALDE , cand acolo e lipsa acută de de toate . Cat tupeu poți avea Papici ? E DNA pe tine si tu mai ai tupeul sa faci asa ceva .

 5. Gicu Răspunde

  Ma oameni, directoarea e la partidul Alde , ce vreți sa faca Si candidează la alegerile astea care vin. Apoi doar nu credeți ca ea face de buna ce ii sau ca ii mila de oamenii ăștia bătrâni. Ca dupa ce le cere atâtea date pe formulare ????Sa vezi cum ii toaca cu telefoane in săptămânile astea.

 6. Bizu Răspunde

  Toti sunteti destepti eu am participa acolo in fct de asistent nu sau dat bani…am primit doar apa si o cafea…cat de ipocriti puteti fii cu comentarile daca nu stii despre ce e vb dc comentezi?

  • Ion Răspunde

   Bizu – sunte ferm convins ca nu ai lucrat degeaba, ziua ti-a fost pontata, sau plătită la negru, ca doar avea interes Papici sa iasă ok mizeria asta . Nu te mai victimiza încercând sa aperi aceasta groteasca manipulare .

  • Nicos Răspunde

   Taci mai Bizu ca singurul asistent din poza e varul meu si stiu bine ce au făcut acolo ,nu au mers pentru ca au vrut. Nu e nimic caritabil sa fie clar pt toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Un microbuz cu pensionari din Satu Mare s-a răsturnat în Braşov. Şapte răniţi (FOTO)

Un microbuz în care se aflau pensionari din judeţul Satu Mare s-a răsturnat aseară în judeţul Braşov, în timp ce...

Închide