Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

PNL Satu Mare: Dacian Cioloș este candidatul PNL pentru prim-ministru

pnlPNL Satu Mare: Dacian Cioloș este candidatul PNL pentru prim-ministru și Platforma #Romania100 devine parte din programul PNL.

Ce spun candidații PNL Satu Mare: “Cioloș e susținut de PNL și majoritatea românilor”. „Vrem o guvernare de bun simț, pentru cetățeni, fără corupție”. “24 de miliarde de euro în economia României în următorii 4 ani”. “O dezvoltare corectă și modernă a educației și sistemului sanitar. Sunt coloana vertebrală a națiunii”.

 Delegația PNL Satu Mare a votat, miercuri seară, alături de toți membrii Comitetului Național Executiv al PNL, propunerea ca Dacian Cioloș, premierul în funcție și independent, să devină candidatul oficial al partidului pentru încă un mandat de prim ministru, după alegerile din decembrie 2016.

De asemenea, platforma #România100 lansată de premier, având ca repere principii de integritate și competență în guvernarea țării, a fost inclusă și asumată în totalite în Programul PNL, care va fi lansat în forma completată după marele miting PNL de duminică, 6 noiembrie, de la București.

Președintele PNL Satu Mare, Ionuț Rus, a condus delegația județului la București, din care au mai făcut parte și candidații partidului la alegerile parlamentare: deputatul Romeo Nicoară, avocata Emilia Enătescu și viceprimarul mun. Satu Mare, Adrian Albu. Ionuț Rus a declarat că: “Toate analizele și sondajele arată o susținere consistentă a jumătate din electorat pentru premierul Cioloș. Mai mult decât atât, el are cea mai puternică susținere din partea publicului PNL și a acelui public care până azi nu era hotărât pe o formula politică. Suntem siguri că împreună cu votanții nostri și premierul Cioloș vom forma o alianță puternică care va conduce România spre schimbarea dorită”.

Romeo Nicoară, deputat, candidat pentru o un nou mandat și unul din specialiștii în administrație publică din Parlament a spus despre integrarea Platformei #România100 în Programul partidului că: “Este dovada cea mai limpede că PNL știe care este drumul schimbării spre integritate și competență. Vrem o guvernare pentru cetățeni, de bun simț, nu pentru membri de partid, fără corupție. Am făcut un efort pozitiv de a ne schimba, de a înnoi și împrospăta Parlamentul, iar azi, pe lângă măsurile propuse de PNL, am asumat și o listă fermă de principii în ton cu ce au cerut românii după #Colectiv”.

Un fost antreprenor de succes, dar și actualul vice-primar al municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a identificat una din prioritățile majore ale României, incluse în programul de guvernare al PNL: “Capitalul Privat Românesc are nevoie de susținere. Până acum a fost prioritar marele capital, iar segmentul mediu și mic a fost neglijat. Acesta din urmă reprezintă preocuparea fundamentală a programului PNL. Întregul efort investițional va genera antrenarea capitalului privat românesc. Proiectul de dezvoltare al României propus de PNL va asigura investiția a încă 24 miliarde euro în economia României în următorii 4 ani”.

 PNL și-a respectat și obiectivul de a promova nu doar oameni noi, ci obligatoriu, în toată țara, femei și bărbați în cote echitabile pe listele de candidați. Doamna Emilia Enătescu, avocată și președintă a femeilor liberale, candidează pentru Camera Deputaților. Ea a explicat obiectivele pe care PNL le dorește alături de premierul Cioloș: “O dezvoltare corectă și modernă a educației și sistemului sanitar. Sunt coloana vertebrală a națiunii și nu le putem lăsa să se erodeze. Politica trebuie scoasă din școli și spitale în orice formă. Educația trebuie să fie despre elevi, nu despre directori politici. Sănătatea trebuie scoasă din brațele corupției și batjocurei. PNL are în plan 8 spitale regionale , investiții în sistemul sanitar precum și soluții pentru păstarea medicilor buni în țară”.

 O delegație de 250 de persoane se va afla din partea PNL Satu Mare, duminică, la București, pentru a lansa oficial campania națională a partidului pentru alegerile din 11 decembrie 2016 și pentru un mandat de 4 ani pentru premierul Dacian Cioloș. 

Sursa: PNL Satu Mare

19 comentarii

  1. Sătmărean Răspunde

    Succes,PNL!

  2. Observator Răspunde

    Desemnarea lui Cioloş ca premier din partea PNL e binevenită. Multă baftă la alegeri!

  3. satmarean Răspunde

    România are nevoie stringentă de un program de dezvoltare a ţării, iar proiectul propus de PNL reprezintă o soluţie foarte bună.

  4. Informatorul Răspunde

    Spre deosebire PSD, liberalii dau dovadă de cumpătare şi de respect faţă de toţi cetăţenii. Pentru liberali sunt importante toate categoriile socio-profesionale, nu numai cei din Educaţie şi Sănătate.

  5. Andrei Răspunde

    Bafta!

  6. Ion Satmarean Răspunde

    În situația în care suntem, mă bucur că Dacian Cioloş a acceptat să fie premierul PNL.

  7. satmarean Răspunde

    Oricum, dacă şi în acest moment se mai gândeşte cineva să voteze PSD, nu e normal la cap! Şi să nu aud Dâncu! Contează şi caracterul, nu numai ce şi cât se pricepe să facă! De fapt, contează mai mult caracterul.Votez PNL!

  8. Observator Răspunde

    Liberalilor, fiți oneşti, deschişi şi practici! Cartea de anul acesta se joacă pe psihologie socială!

  9. Sătmărean Răspunde

    După Colectiv s-au schimbat multe la nivel de instituții sau politic, în special, la PNL.

  10. Ionica Răspunde

    Societatea nu se rezumă doar la medici şi profesori. Nu doar ei au salarii mici. Şi alţi bugetari sunt cel puţin în aceaşi situaţie. De asemenea, nici cei din privat nu au salarii decente, cu toate că ei contribuie substanţial la bugetul de stat.

  11. Neoliberalu' Răspunde

    Sunteți de un penibil colosal ! Marele PNL NU are nici o propunere proprie (politica) pentru functia de premier ? Bratieni se răsucesc in mormânt ! NU meritați nici măcar 5% din voturi. Va ascundeți in spatele ,,tehnocratului” ( ca sa nu spun birocratului ) Cioloș ? Unde va sunt oamenii, dar valoarea ? Sunteți de tot cacatul atat la nivel local cat si național . Concret : Doina, Emilia, Adi,Romi, Ion, voi chiar nu va vedeți, nu va analizați ? Credeți ca ,, vi se cuvine” pentru ca sunteți șefii unor fraieri care in loc sa pună mâna pe munca visează si ei ceva ciolan !

  12. serban Răspunde

    Pasarea penalo penelista malai viseaza si ramane doar cu visele ca la putere oricum nu vor ajunge cu asemenea persoNULITATI!

  13. Fara Cap Răspunde

    Ieri tehnocrat astazi patriot!

    Dute frate la UE inapoi si acolo sarbatoreste 100 de ani de la marea unire cu doi ani inainte, penal ce esti.

    • Fara Cap Răspunde

      Te intebrau jurnalisti daca candidezi la alegerile din decembrie, ziceai ca nu.

      Surprize surprize, ai dat-o la intors ca restul penalilor din politica, mincinos ordinar ce esti.

      • satmarean Răspunde

        Ciolos nu candideaza la parlamentare, ci este doar propunerea de premier din partea PNL.

  14. analist Răspunde

    Proiectul Ciolos e logic, articulat, de bun-simt. Insa ar putea fi asumat fara probleme deosebite de catre oricare dintre cutrele politice expirate care continua sa dea tarcoale puterii: de pilda, sfantul patron al penalilor, C.P. Tariceanu, credeti ca ar clipi cand s-ar declara de acord cu punctul 1 al platformei lui Ciolos, „Sustin o Romanie fara coruptie. Nicio forta politica din Romania nu trebuie sa puna oprelisti luptei impotriva coruptiei, sa slabeasca justitia si statul de drept”? Nu, cum n-ar clipi nici alde Basescu, Ponta, Udrea, Ghita… Caci fatarnicia si nerusinarea fara limite sunt valorile fundamentale impartasite de acesti demni reprezentanti ai actualei clase politiceIn acest moment, programul „Romania 100” ar avea sanse de aplicare doar daca dl Ciolos ar ramane premier, fie si al unui guvern politic.
    Iata 10 motive sa cred asta:
    1. Nu face promisiuni pe care nu crede ca le poate indeplini.
    2. Daca isi da cuvantul, se tine de el.
    3. Cand greseste, recunoaste imediat si incearca sa repare.
    4. Nu are belciug in nas, de care sa fie tras.
    5. Nu incearca sa fie altfel decat ii e felul.
    6. El umple functia, nu functia il umple pe el.
    7. In loc de coloana cu politisti, se scoala mai devreme.
    8. Actioneaza ca un inginer, nu ca un politican.
    9. Gandeste Romania in Europa.
    10. Nu isi doreste puterea cu orice pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.