Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Primarul Kereskenyi reacționează la scandalul iscat de numele stadionului

kereskenyi gaborPrimarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a intervenit, într-o postare pe contul său de Facebook, în scandalul legat de declarațiile făcute de tatăl său, Kereskenyi Sandor, în ședința de ieri a Consiliului Județean, legat de atribuirea numelui Daniel Prodan stadionului Olimpia.  

Redăm integral declarația făcută de primar:

”Daniel Prodan este fără îndoială cel mai mare fotbalist sătmărean din istorie. Prin performanțele pe care le-a obținut, prin numărul de selecții în Naționala Românei, prin faima echipelor la care a evoluat în cariera lui. 
Personal, consider că Satu Mare nu are un stadion pe măsura numelui Daniel Prodan. Nu mi-aș dori ca numele lui Daniel Prodan să fie asociat cu o ruină.

Iar, ca să pun capăt dezbaterilor pornite după declarațiile tatălui meu în cadrul ședinței Consiliului Județean, voi fi foarte tranșant.

Tatăl meu face parte dintr-o generație în care fotbalul spectacol era mai prezent decât în ziua de azi. El a crescut cu fotbaliști de creație, de care Satu Mare nu a dus lipsă: Gabi Both sau Viorel Hețeganu, în anii ”70, ori Gábor Gerstenmájer în anii ”80. Poate de aceea îi preferă în dauna unor jucători de forță, precum Didi Prodan sau Tiberiu Csik. Eu îi admir pe fotbaliștii puternici, combativi, care pun osul la bătaie, care dau totul pe teren.
Cert este că niciun fotbalist sătmărean nu s-a apropiat de performanțele lui Didi Prodan, chiar dacă altele erau vremurile înainte de 1989. Să dea Dumnezeu ca în viitorul apropiat sau mai îndepărtat Satu Mare să dea un fotbalist de talia lui ”Tătuca”.

Cât despre inteligența lui Didi Prodan, un fundaș care reușește să-i anihileze pe Batistuta sau Asprilla, este cu siguranță un fotbalist și un om foarte inteligent. 

Nu aș vrea să vă dau promisiuni deșarte, că vom construi un nou stadion, că vom cumpăra noi machete pe care să le prezentăm opiniei publice și apoi să nu facem nimic. În momentul de față, în România se construiesc stadioane noi la Craiova și Arad, după cele din Cluj și București. Urmează modernizarea stadioanele Dinamo, Steaua și Rapid pentru a pregăti Euro 2020. Rămân orașe mari ca Timișoara, Iași, Constanța sau Oradea fără stadioane moderne, astfel că șansele ca Satu Mare să obțină finanțare sunt destul de mici.

Dar, deocamdată ne mulțumim cu ce avem, poate vom găsi resurse financiare măcar să consolidăm stadionul.

Nu sunt de acord cu demagogia celor care își fac acum campanie pe spatele fostului mare internațional, începând cu fostul președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef. Au condus Olimpia mai bine de 4 ani, dar nu i-au dat nici măcar o funcție onorifică lui Daniel Prodan, chiar dacă din postura de președinte al Consiliului Județean Satu Mare aveau această putere. Aceleași persoane au pus Olimpia pe butuci, printr-un management defectuos, prin achizții fictive de echipamente și cafea. Iar acum vin și ne dau lecții de morală.

Aștept opiniile sătmărenilor, a căror voință suntem datori să o respectăm!”

74 comentarii

  1. Olimpia 1921 Răspunde

    nerusinatul de STEF isca un scandal intre cele 2 etnii, dar uita ca nu i-a facut nicio oferta lui Didi Prodan sa vina la Oli IN LOCUL LUI BABUT, asa cum cereau suporterii!

    • Oli Răspunde

      Ștef vrea sa obțină prin perversitate voturile care le pierde cu Papici . Din păcate Ștef asa a procedat tot timpul .

      • Aurel Răspunde

        E laudabila initiativa li stef. E de apreciat de toti romanii. Daca era ungur udmr ul deja ar fi luat atitudine. Bravo stef. Din partea unui roman.

        • Titus Răspunde

          Dontre toate partidele romanesti doar Alde mai tin spatele romanilor. Restul toate isi vad doar propriile inteerese.

          • Membru Alde

            Bravo stef. Da-le peste nas la extremisti.

          • Ciuvica

            Doar stef se lupta cu extremistii. Ceilalti romani dorm sau sunt ocupati cu campania electorala?

          • Mitica

            Prodan merita respectul celor pe care i-a facut sa se bucure in anii 90. Ceilalti satmareni ar trebui sa respecte asta. Rusine kereskenyi senior, sictir fiului si felicitari lui Stef.

          • Oana

            ALDE tine spatele penalilor, iar Stef are un interes al sau.

          • Marcel

            Interesuk lui stef e acum si interesul meu ca roman. Vreau ca stadionul sa poarte numele lui prodan. Bravo ALDE pt initiativa.

          • Alin

            Bravo pt ce mai oameni ? Ștef a refuzat ca Prodan sa vina la Olimpia ! Ce il tot apărați ?? Asta e adevarul

          • Alin

            Ștef nu a venit cu acesta inițiativa . E doar se cațără pe aceasta tragedie . El este in campania si dupa cum il știm asta știe sa facă , pentru ca e lipsit de scrupule .

        • Ionica Răspunde

          Daca dorea sa faca ceva pentru Didi, trebuia cand a fost in viata, sa-l puna presedinte la Oli.

          • Popica

            A facut multe Stef pt judet, poate lumea sa zica orice

          • ..........

            —————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

          • Alin

            Ce a făcut mai !? Aici vorbim despre Didi Prodan , nu despre mizeriile lui Ștef al tau ! In primul rând ca informație pt un sclav ca tine , Ștef l-a refuzat pe Didi la Olimpia ! Sa nu te mai aud aici cu ce a făcut Ștef

          • Grund Ionica

            Stef este unul dintre acei satmareni care nu se vinde la turci pentru a fi pasalac

        • .......... Răspunde

          ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

      • .......... Răspunde

        ——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

      • .......... Răspunde

        ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

      • .......... Răspunde

        ——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

      • .......... Răspunde

        —————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

      • .......... Răspunde

        ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

    • Popica Răspunde

      Cearta intre ednii nici vb. Doar intre oameni prosti. Sunt perfect deacord ca stadionul sa se numeasca Daniel Prodan. A fost singurul jucator satmarean care a jucat bine in GENERATIA DE AUR.

    • .......... Răspunde

      //////////………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

    • .......... Răspunde

      ———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

    • .......... Răspunde

      ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

    • satmarean Răspunde

      Cat de mizerabila e campania celor din Alde. Asemenea lui Dragnea, Stef se foloseste si de morti.

  2. daniel Răspunde

    Ia l pe taica tau de mana si peste granitza cu voi la debrecen acolo sa faceti gargara pe seama simbolurilor maghiare nu pe cele ROMANESTI
    A si apropo gabor,sa nu ti uiti esarfa sub perna de 1 DECEMBRIE

    • Membru Alde Răspunde

      Cei 2 kereskenyi sa se ia de mana si sa plece . unde? La Harghita covasna sau unde vad ei.

      • Norick Răspunde

        Eu as recomanda , sa iei de mana pe daniel si sa plecati voi – sa plece primul, cine a venit ultimul… 😛 😀 🙂

        • matroz Răspunde

          @Norik:iar te apuci de aberatii!Nu cei ce apara valorile romanesti trebuie sa plece.Cred ca nu stapanesti sau te faci ca nu intelegi limba romana-nici nu ma mir.Era vorba de doi aiuriti unguri care refuza sa aprecieze o dorinta legitima a romanilor in tara lor. Pe unguri nu-i da nimeni afara din tara,nici nu le cere nimeni asa ceva si te apuci tu sa judeci cine pleaca si cine ramane.Halal minte ai!Si repet ma refer la tine si nu la unguri !Tu chiar nu pricepi?Repet ca nu ma doare tasta,poate,poate.

  3. Putori penale Răspunde

    Da,da te-ai speriat ca va i-a lumea glanda pe strada si vi cu vrăjeala ieftină.Tactu si tu si tot udemereu vostru e o banda de șovini!Ce treaba avea tactu sa comenteze despre omul Prodan?Ce la tine in casa a venit cineva sa vadă câta palinca beți si cum o înjura tactu pe măta?

  4. Sătmărean Răspunde

    Starea jalnică a stadionului Olimpia se datorează și lui Adrian Mihai Ștef, individul care l-a propus pe Băbuț Dan ca președinte la Olimpia, și care acum se folosește de orice mijloc pentru a-și face campanie electorală.

    • Vuia Răspunde

      Foarte corect punctat . Sa nu uitam ca Alde si Ștef au condus si au avut directori la Olimpia . Asa ca ei sunt răspunzători pentru starea precară a stadionului .

    • Nicholas Răspunde

      Noi satmareni lam votat mie scarba de el cabd ii vad fata aia de mamimutoi …

  5. Ioana Răspunde

    Parca nu il știți pe Ștef , mereu se agata de ceva . Acum la scandalul de la spital cu Papici , candidata ALDE la parlament , incerca sa recupereze ce pierde . E un mod pervers de a obține voturi . Dar asta e stilul lui

    • Ion Satmarean Răspunde

      Îl cunosc bine pe Adrian Ștef,ajuns din întâmplare președinte de CJ, gata oricând să sacrifice pe oricine, de dragul interesului personal.

  6. Observator Răspunde

    E firesc ca stadionul Olimpia să poarte numele lui Didi Prodan, însă mă deranjează ipocrizia lui Ștef. Când suporterii i-au cerut să-l propună pe Daniel Prodan ca președinte la Olimpia, în locul lui Băbuț, Ștef s-a opus.

    • Radu Răspunde

      Se știe ca Ștef s-a opus propunerii ca Prodan sa antreneze la Olimpia si acum se agata e numele lui . Cat de ipocrit trebuie sa fii !? Nu ma mai mira nimic , ALDE sta dezastruos in sondaje si disperarea ii împinge sa facă orice .

      • Niculae Răspunde

        Așa este, Radu, ALDE e disperat, iar Ștef se folosește de orice mijloc pentru a vizibil, pentru a-și face campanie.

    • Traian Răspunde

      Eu cred că Adrian Ștef trebuia să-și arate recunoștința și respectul față de Didi, cănd era în viață, nu după plecarea acestuia dintre noi.Trebuia să-i ofere președenția Olimpiei, nu prietenului Băbuț.

  7. popescu dan Răspunde

    Este rusinos si jignitor sa defaimezi numele de DIDI PRODAN numai ca este intamplator roman.Obiectiv vorbind dintre fotbalistii enumerati de D-voastra nu au avut celebritatea defunctului DIDI. Referitor la viata exttrasportiva a lui DIDI; D-l primar in exercitiu este cunoscut adept a lui BACHUS ( pt d-l primar respectiv tatal domniei sale; BACHUS este regele vinului etc). Restul comentariilor sunt de prisos

  8. Arnold Răspunde

    sa va fie rusine tuturor celor care il sustineti pe kereskeny junior si senior. nu asa se vorbeste despre un mare sportiv care ne-a adus atatea bucurii. ii felicit pe cei din ALDE ca au ajut initiativa si curajul de a face o astfel de propunere

  9. handi Răspunde

    Eu zic sa denumim stadionul KERESKENYI si in acest fel sa ne amintim cu totii de un mare campion al satmarului la HALBERE sau alt sport de acest gen,iar la mijlocul terenului sa trasam in loc de cerc o stcla

  10. marius Răspunde

    Desi nu sunt un admirator al domnului primar si mai putin UDMR aici tin sa felicit modul in care a stiut sa transeze problema ,,

  11. Ionut Răspunde

    Fix aceasta este cea mai mare problema a consiliului! In loc sa faceti ceva din orasu asta, si sa terminati lucrarile incepute, nu va mai legati de Didi! Nu merita el din ceruri o astfel de discutie pe seama lui! Alde a venit cu initiativa. Bravo! Dar sa nu uitam ca e campanie electorala si orice fapta bine i tentionata trebuie atacata prin orice modalitate! Eu votez alde de data asta ca pe restu a-am vazut de ce is in stare!

    • Ramona Răspunde

      Ce treaba are Ștef si Adle ? Tu nu vezi ca Ștef doar se agata de Prodan ? Profita pervers de moartea lui . Asta scoate in evidentă si primarul . Tu te-ai trezit aici sa ii aduci omagii . Lasa-ne cu el , cu Papici su Sisi si alții .

  12. Sandu Răspunde

    nu o mai da la intors tarane. sunteti amandoi de toata jena. niste impostori la carma satmarului. la groapa de gunoi cu voi. ALDE vad ca se implica si le poate tine piept acestor farisei. ii stimez pt asta

    • Adisor Răspunde

      La ce se implica Alde , Sandule ? Esti chiar asa redus încât nu vezi ca Stef se agata de moartea lui Profan doar pentru a câștiga electorat !? Are un tupeu ordinar . Si el si Papici .

  13. Asta e UDMR Răspunde

    Cu ce glume in program vrea asta sa dreagă busuiocul.Tasu un poet ratat ,sovin pana in măduva oaselor ,doar cu sovinismul a mâncat si el o pâine si desigur a băut un butoi de palinca.Fire conflictuala ,alcoolic,anxios internat la psihiatrie,nu a reușit sa fie nici măcar profesor de maghiara.A eșuat intr-o fundatie obscura unde a făcut traduceri si a scris un volum de eseuri in general cu caracter naționalist sovin.Trecut si de aici pe linie moarta a ajuns muzeograf cu un salar de 1120 de lei pe luna.Acu începe sa-si dea arama pe fata!

  14. popescu dan Răspunde

    Legea democratiei ( atentie D-le primar in exercitiu) spune ca majoritatea invinge minoritatea.Respectam aceasta regula, dar nu uitati ca D-vostra reprezentati o minoritate.In alta ordine de idei, va sugerez sa va luati consilieri si din ,,minoritatea ROMANA,, care sa va trezeasca din aburii (mahmurelii) si sa constientizati ca sunteti primarul orasului SATU MARE( Din nefericire pt D-vostra exista mai mult de 60% cetateni de etnie ROMANA; a nu se confunda cu etnia ROMA, care de altfel vorbesc limba fino- ungrica

    • Djungo Răspunde

      Si totusi unde e majoritatea asta cand e vorba sa votam? Suntem dezbinati. Ne ponegrim unii pe altii in timp ce ungurii tac si fac. Se duc la vot si ne dau peste nas. Acum am ajuns sa fim condusi de ei.

  15. vasile Răspunde

    Felicitări primarului Kereskenyi care a încercat să repare afirmaţiile nepotrivite ale lui taică său. Totuşi, sper să se găsească o modalitate ca numele lui Didi Prodan să nu fie uitat de sătmăreni. Dacă Adi Ştef i-ar fi acordat lui Didi Prodan acum 4 ani funcţia de preşedinte la FC Olimpia Satu Mare, sunt convins că stadionul nu arăta în halul în care a ajuns.

    • Adisor Răspunde

      Ștef a refuzat ca Didi sa vina antrenor si acum il lauda si il apreciază , pervers de om . Ca daca ar vorbi cei care stiu ce i-a făcut Ștef ar afla măcar tot orașul . Ștef a blocat multe in oraș , nu a făcut nimic nimic . Didi a vrut sa pună la punct stadionul si echipa . Ștef vrea numai voturi,nu e curios de Didi sau de stadion

  16. Jon Răspunde

    Felicitari Stef pt initiativa.

    • Kadar Răspunde

      Ce inițiativa mai ?? Tu nu înțelegi ca Ștef nu a avut inițiativa !! El doar se agata de aceasta tragedie pentru voturi , josnic josnic !!!

  17. Gicu Răspunde

    Cel care a fost cu ideea de a redenumi stadionul in Stadionul Daniel Prodan a fost Andrei Pasca de la Partidul Noua Romanie si nu Stef. El a fost primul care l-a intrebat pe primar daca va redenumi stadionul. Stef e doar un ipocrit care incearca sa faca propaganda electorala, folosindu-se de numele marelui DIDI PRODAN, dar dupa ce Burleanu l-a dat afara pe Didi de la FRF, Stef a REFUZAT ca PRODAN sa preia locul de la Babut.

    Sa nu uitam ca Didi Prodan a avut meritul pentru construirea bazei sportive RANIA si ca a avut un merit pentru construirea National Arena. Cu el la carma clubului poate ca aveam un adevarat STADION, dar Stef era cel care NU L-A DORIT aici!

    • Kadar Răspunde

      Foarte adevărat spus Gicu . Ștef se agata de aceasta nenorocire , ca doar candidează . Din păcate mai sunt admiratori care cred minciunile lui Ștef . Didi putea fi demult la Olimpia , si cand Burleanu la dat afara , el a cerut ajutor de sătmăreni si ce a primit ? Un refuz de la Ștef , ca el era Pres onsiliului județean . Nu ii mai luați apărarea si gândiți

  18. popescu dan Răspunde

    D-le Vaile respect punctul D-vostra reconciliant de vedere; dar acest ,,primar,, nu este ancorat in realitate; nu are nici un respect fata de statul ROMAN(toate studiile liceale, universitare DEBRECEN sunt facute IN SPIRITUL UNGARIEI MARI)
    LIMBA ROMANA pt insignifiantul ,,NO NAME reeprezinta o limba straina. D-l Iles cel putin a fost primarul SATMARENILOR.
    UDEMERE-ul in perioda D-lui CSEHI ARPAD a demonstrat echidinstanta, cu alte cuvinte a reprezentat judetul indiferent de configurarea etnica.
    PS D-le ,,PRIMAR,, sunt un cetatean roman de nationalitate romana care s-a saturat de betiile d-voasra(dupa ora 16 la primarie); respectiv de euforiile (beti cu elevii; elevelele la liceul KOLCEY)si incercati sa fiti primarul tuturor satmarenilor care au incredere in sufragiul democratic pe care d-voastra l-ati castigat

  19. liviu Răspunde

    dupa comentarii ,de mai multe ori am citit alde, decit Prodan.

    • Kadar Răspunde

      Pai normal , pentru ca ordinarul asta de Ștef care este președintele Alde a fost cel care a considerat ca Prodan nu e bun pt SM , pentru Olimpia . Si acum il plânge , ca a fost Defapt bun . Si sunt unii care ii fac campanie pe cârca lui Prodan

  20. Tricolor Răspunde

    Bai Kereskeni, daca nu porti tricolorul de ziua Romaniei sa nu mai calci pe pamant romanesc in viata ta. P.S. nu uita ca Ardealu-i a nost’!

  21. dorin Răspunde

    Stef pozeaza acum in mare roman. Anul trecut mai aveam un pic si locuiam in szatmar. Fratilor, ati uitat ? Asta-i sulfa ! La adunari romanesti -linge romaneste iar la adunari unguresti -ungureste. Măi, măi.

  22. Razvan Răspunde

    fu..-ti ceapa ta de ungur, marsh cu tac-tu peste granita, bai pacalici cu cap de bideu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.