Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Sătmărenii pot rămâne fără alcool, tutun și benzină în prag de sărbători

atestate-distributie-alcoolPeste 150 de angrouri și benzinării riscă să nu mai poată vinde alcool, tutun și combustibili.

Societățile comerciale care comercializează sau distribuie în sistem angro sau en-detail băuturi alcoolice, tutun prelucrat sau produse energetice (benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat și biocombustibili) trebuie neapărat să se înregistreze pentru eliberarea noilor atestate de distribuție. Din data de 20 decembrie, atestatele emise anterior își pierd valabilitatea, și astfel lipsa acestui nou atestat poate constitui contravenție sau infracțiune pentru operatorii economici. Noile cereri de acreditare însoțite de documentele justificatoare aferente activității respective  se pot depune la Biroul Vamal de Interior Satu Mare.

În județul Satu Mare avem peste 150 de operatori economici care vor trebui să se înregistreze pentru eliberarea atestatelor de distribuție. Până în prezent, la Biroul Vamal de Interior s-au înregistrat numai aproximativ zece astfel de operatori deși termenul-limită de depunere a acestor acte expiră peste 30 de zile, în condițiile în  care reglementările legale au intrat în vigoare în iunie 2016. Prin urmare, pentru sătmăreni există riscul ca – din cauza acestei indiferențe a patronilor și administratorilor societăților comerciale cu un astfel de profil – să nu mai poată cumpăra alcool, tutun și combustibili de la depozitele en-gros și en-detail, precum și de la bezinării, exact înainte de sărbătorile de iarnă.

Noua procedură de atestare a operatorilor economici care desfășoară astfel de activități este stipulată de ordinele ANAF nr.1849/2016 și 1850/2016, iar mai multe informații se pot obține la Biroul Vamal de Interior Satu Mare, b-dul Henri Coandă F.N., telefon 0261770074, 0261770075.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.