Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Unul din criminalii din Micula, s-a sinucis în penitenciar

arestatUnul din criminalii bătrânei din Micula, în vârstă de 28 de ani, s-a sinucis în penitenciarul din Oradea.

Potrivit ebihoreanul, Toma Lajos Miklos, aflat în arest preventiv la Penitenciarul Oradea, s-a sinucis sâmbătă seară în baia din celulă.

El a fost găsit spânzurat cu un cearceaf legat de duşul din baia camerei din infirmeria unităţii, de colegul său de cameră.

Pentru că era în evidenţe cu probleme psihice, pentru care lua tratament, Toma era încarcerat la secţia de infirmerie a Penitenciarului. Sâmbătă seară, în jurul orei 22, bărbatul a mers să facă duş şi pentru că nu a ieşit după minute bune, colegul lui de celulă s-a dus să-l verifice şi l-a găsit spânzurat. Acesta l-a anunţat pe agentul supraveghetor şi pe asistentul medical de serviciu, care a început manevrele de resuscitare.

“La ora 22.20 a fost apelat numărul unic de urgenţă 112, iar la 22.30, un echipaj SMURD a continuat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire la ora 23.20, s-a constatat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Alina Bîrda.

Totodată, reprezentanţii Penitenciarului au informat Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor şi Serviciul de Medicină Legală, care efectuează cercetări în cauză.

“La nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului, iar despre decesul persoanei custodiate, conducerea Penitenciarului Oradea a anunţat familia decedatului, judecătorul de supraveghere, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, a mai spus Bîrda.

Toma era în arest preventiv din luna martie a acestui an, fiind totodată trimis în judecată pentru că, în septembrie 2015, alături de alţi trei bărbaţi, ar fi omorât o bătrână de 81 de ani din satul Micula din judeţul Satu Mare. Femeia a murit în propria-i casă după ce, susţin poliţiştii sătmăreni, însuşi Toma ar fi bătut-o până a lăsat-o fără suflare.

 

Un comentariu

  1. Thomas Răspunde

    batranei de 28 de ani… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.