Ultima actualizare: azi, 17:13
Locale

UPU Ucide! Protest la Spitalul Județean (FOTO&VIDEO)

protest-spirtalCirca 200 de sătmăreni au participat în această seară la o acțiune de protest desfășurată în fața Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare.

Protestatarii purtau pe figură măști medicale pe care se putea citi, printre altele: ”UPU Ucide!”, ”Corupția Ucide!”, ”Incompetența Ucide!”.

De asemenea, mulți dintre cei prezenți la protest au depus câte o candelă aprinsă la un altar amenajat ad-hoc lângă intrarea în UPU.

”O parte a prezenței noastre aici este un proces comemorativ pentru cei care și-au pierdut pe cineva drag aici, și vă garantez că toți au un astfel de caz, s-au lovit de un caz de malpraxis sau de indolență a unor medici. Nu băgăm în aceeași oală pe nimeni, nu spunem că toți medicii sunt de vină. Avem un caz recent al unui tânăr, care din punctul nostre de vedere, și e împărtășit și de unele cadre medicale, s-a făcut un malpraxis. Urmează să se decidă de comisiile de disciplină dacă am avut dreptate sau nu. Dorim să aflăm adevărul despre moartea acestui tânăr a cărui nume nu pot să vi-l dau din cauza familiei care dorește să păstreze anonimatul. Acel tânăr este încă legat de aparate, dar este declarat decedat din data de 20, ora 23:30”, afirmă unul dintre cei care a inițiat protestul.

”Am venit să tragem un semnal de alarmă împotriva nepăsării, împotriva tăcerii, împotriva indolenței. Rezultatul imediat și rezultatul concret este să aflăm adevărul despre situația cazului concret pentru care ne-am mobilizat. Pe termen mediu și lung sperăm să îmbunătățim spiritul civic al sătmărenilor”, a declarat un alt protestatar.

Managerul Spitalului Județean, Marcela Papici, a venit în mijlocul protestatarilor și a încercat un dialog cu ei, nu înainte, însă, de a face declarații presei.

”În momentul în care apare o problemă față de un sistem, poate să fie sistemul general valabil sau pot să fie părți ale sistemului o problemă. I-am spus organizatorului că voi fi aici și voi răspunde la întrebări. Nu am cum să mă transform în instanță de judecată pentru că doar o instanță poate să decidă cine e vinovat, nu o să mă transform în nici un for de cine are dreptate. Cazul este în atenția poliției, a comisiei de etică și a celei de disciplină. Eu sunt prima care își dorește ca cei vinovați să plătească. Și pentru acest caz și pentru toate celelalte cazuri”, a afirmat managerul Marcela Papici.

Apoi a răspuns întrebărilor puse de protestatari, încercând de fiecare dată să explice că medicul care-și pune parafa este direct răspunzător de calitatea actului medical.

Managerul Marcela Papici a fost invitată să se alăture protestatarilor, moment în care i s-a înmânat o mască medicală și un pix cu care să scrie ce dorește. ”Un sistem care pune în centru sistemul”, a fost mesajul de pe masca medicală a managerului.

70 comentarii

 1. Dr BUBO Răspunde

  Care 200 au fost cam 65 dintre care 12 de la presa ,câțiva curioși și restul protestatari care nu știau exact ce vor și cu cine se cearta.

  • dan vlad Răspunde

   ori esti prost si nu stii sa numeri, ori esti un postac instigator…

  • Radu Răspunde

   Au fost peste 200 persoane , lăsați vrăjeala cu presa si bla bla . Am fost acolo si stiu exact ce a fost

   • Romeo Răspunde

    eu sunt de partea celor de la UPU. nu folositi un scandal politic creat de o drama.

   • satmarean Răspunde

    Cu siguranta, au fost vreo 200.Paici a fost depasita de probleme. Trebuie sa-si dea demisia.

   • Vocea Romaniei Răspunde

    200 de anonimi (mascați) ca mortul…

    • Ringo Răspunde

     la fiecare postare de a ta se observa ca esti prost/a rau …

     nu toti am purtat masca…

    • Csaki Feri Răspunde

     Nu mai e anonim. Acum culcean aranjează întâlnirea familiei lui Csaki Ferenc cu presa. Deci l-a ținut anonim până i-a convenit lui, nu familia a fost decidenta. Scârbos de-a dreptul.

  • Didi Răspunde

   Au fost in jur de 200 pers . Nu mai scrieți altceva si nu mai mințiți . Protestul ar fi fost si mai mare daca nu era vremea ploioasa . Dar se pregătește altul mai mare daca nu demisionează .

  • Un alt cetatean Răspunde

   Totul este o falsa mascarada cu un tânăr care a jucat la păcanele și a fost lovit în cap,un tragic eveniment .
   Sa fructifici electoral și sati faci imagine este josnic ,ce părere are familia de acțiunea lui Culcean marioneta lui Doru.

  • simona Răspunde

   Râsetele și urletele au fost în memoria tânărului ucis de lovitură așa este știmabile Culcean,.

  • Traian Răspunde

   Afirmi prostii. Poate nici n-ai fost acolo.Fiind la protest am simtit ipocrizia managerului. Marcela Papici trebuie sa plece! E incompetenta.

  • Geanmariavolonte Răspunde

   Culcean = PSD

 2. marius Răspunde

  Va dati seama cit e de incompetenta aceasta fiinta , nu e in masura sa raspunda la nimic , nu are ea in atributiuni nimic , dar atunci oameni buni de ce mai ocupa aceasta functie strategica din judetul nostru , va spun eu de ce,,singura ei atributiune in spital e sa angajeze si sa racoleze noi membri pentru partidul din care face parte ,,,Dar sa stiti ca ea nu are nici o vina e doar rezultatul indiferentei fata de noi al celor care au numito acolo ,si aici ias enumera pe STEF,, SILAGHI,,acesti domni sint cei care o papuseaza din spate pe aceasta nevinovata si incompetenta

 3. gabi Răspunde

  Doamna Papici a fost prezenta pentru ca e campanie electorala, si stiti cum se spune , si o anticampanie in urma careia se vorbeste urat despre tine, este castig electoral, in comparatie cu umblatu o luna de zile prin piete, in frig si ploaie.

 4. vali Răspunde

  Personaje dubioase, fara studiile necesare, numite politic de partide conduse de corupti, UCID! da!

 5. Blidar Răspunde

  Este clar un protest politic cu atacuri directe la persoane și partide oameni manipulați pe seama unei tragedii și a unei tâlhării.

  • Minai Răspunde

   Ce prost esti ! Care oameni politici , ce partide au fost acolo ? Nu mai mințiți populația . Au fost oameni simpli prezenți , nici un politician , in afara de Papici

   • Dan Răspunde

    In afara de candidata Papici, arhipriceputa la toate, mai ales la gargara politica, nu a fost niciun politician.

   • Dorel Răspunde

    culcean e membru psd

    • Pupici Răspunde

     Culcean nu e membru PSD, nu e prieten cu Coica si nici nu candideaza. Deci, dragi postaci, din fericire nu puteti voi posta atat cata dreptate are omul asta…

     • Csaki Feri

      Dă un Google culcean+psd și îl vei vedea în toată splendoarea. Tocmai acum mediază întâlnirea familiei cu presa. V-a prostit ca pe oi….

  • Ioana Răspunde

   Ce ti s-a părut politic in protestul asta . Am fost acolo de la început pana la final . Pe cine ai văzut ca fiind politician , in afara de directoare ?? Am fost doar oameni simplii care am avut probleme prin spitale . Nu mai manipulați lumea cu povesti .

  • Andrei Răspunde

   Nici vorba. Protestul a fost unul civic. Managerul trebuie sa fie plece.

 6. Hellen Răspunde

  Nu avea ce cauta managera acolo. Ar manca si rahat papicioaica acuma, numai sa nu pice politic. E disperata….

  • Helga Răspunde

   Asa este.E disperata. Ar face orice, ca sa nu plece de la stupul de miere, de la nenumaratii bani publici pe care-i primeste.

 7. Gheorghee Teglii Răspunde

  Dna Papici…gros soriciul…!!!

 8. Babulici Răspunde

  Voi astia destepti care credeti ca totul e o facatura si mereu vreti sa vedeti lucrurile frumoase desi totul e putred si infect , va intreb v-ati dus vreodata oameni dragi la spital intro marti pe picioare si i-ati scos in sicriu intro alta marti fara sa vi se spuna totusi de ce ? Despre lucrurile astea vorbesc cei prezenti la acest protest , se moare pe capete in spitalul din acest oras imputit condus de lighioane .Pentru oameni de rand nu sunt bani de analize complexe , CT RMN , etc daca nu cunosti pe cine trebuie in sistem .

  • Maria Răspunde

   Aveti dreptate. Asa se intampla cu oamenii obisnuiti, fara pile, fara cunostinte, fara rude in functii importante.

  • sm Răspunde

   In anul 2015 doi din familia mea au murit (55 respectiv 50 de ani).Am simtit neputinta mea , am fost tratata ca un caine (nu numai eu ci si bolnavii), am fost batjocorita. Nimeni nu mi-a dat explicatii . Esti tratat inuman. Nu pot sa descriu prin ce am trait.

 9. Ion Răspunde

  Protestul a fost unul civic, nu politic. Demisia Papici!

 10. Diana Răspunde

  UPU Ucide! Corupția Ucide! Incompetența Ucide!Demisia Papici!

 11. manager Răspunde

  mai astia de la Portalsm nu mai cenzurati mesajele. pe cine protejati? pe Papici? Pe Pataki care nu e in stare sa o schimbe pe asta din functie?

 12. Dinu Răspunde

  Am fost si eu la protest, amintindu-mi ca in urma cu un an si patru luni, murea in spital o tanara sanatoasa, ce s-a dus sa nasca al doilea copil, Anca Cosma. Si atunci conducerea spitalului a incercat sa musamalizeze cazul. Cred ca, in iunie 2015, tot Marcela Papici era manager. Cati oameni cu zile trebuie sa moara, la spital, ca sa fie schimbata Marcela Papici?

 13. Cristian Răspunde

  Mars odata papici din spital la coafura

 14. Prezicatorul Răspunde

  Vor cadea Moldovan si Papici!!! Daca nu, tara asta e pierduta. Atunci mor oameni degeaba…

 15. Margelatu Răspunde

  Ce bine de Papici asta, mai! Nici nu o doare capul! Pai daca e gol! Ce noroc are!? De Moldovan Adriana, sefa Upu Satu Mare, e si mai bine!

 16. Winnetou Răspunde

  Nu cred ca se autosesizeaza Ministerul Sanatatii?! , ca doar managmentul e bun la Spit. Jud. SM, la fel si la UPU.. Ambele sefe sunt cu ‘virgula’ capul pe umeri, treaba merge ca pe roate, nu stiu ce aveti cu ele,?! N-a murit nimeni..!? Nu a murit nici o femeie gravida, nu a murit nici ala in toaleta urgentei, nu a murit nici nevinovatul de 31 de ani… Acolo cica, de intri bolnav, iesi razand cu un buchet de flori in brate..! Sper sa mi dea Dumnezeu sanatate!

  • Geanmariavolonte Răspunde

   Sper sa ne vedem mâine.

  • Csaki Feri Răspunde

   Pentru gravidă și ăla din toaletă de ce nu ați ieșit? Nu erau de familie bună? Sau nu aveau prieteni revoluționari avizi de publicitate gratuită?

 17. optimistul Răspunde

  Satmareni…. tre sa ne cumparam cosciuge pana suntem inca vii, daca fufele astea raman in functii..!!

 18. Un cetatean Răspunde

  Terminati cu politicul, sant cativa prosti (ca nu pot sa le spun altfel )care nu au reusit sa inteleaga ca acest protest nu are nimic politic. Papici da dovada de o incompetenta maxima inclusiv prin mesajul prost scris pe masca ! Pe care nu-l mai redau ca e penibil , o fi auzit si ea de sistem !Vorbarie fara noima , iar nu a fost in stare sa spuna nimic! Cat despre faptul ca vinovatii vor raspunde ce a declarat acesasta ” menajera ” ar trebui urgent sa raspunda ea cu o demisie . Ce nu intelege ea este exact managementul care ar trebui sa-l prractice, nu sa dea vina pe medici ci sa vada de ce nu functioneaza sectia !!!! E nevoie de restructurarea sectiei deoarece e foarte clar ca nu functioneaza bine ! Este al doilea deces in aceleasi conditii in mai putin de sase luni ! Deci madam Papici da-ti naibi demisia ca nu esti in stare de nimic si dute la vandut bilete !

 19. asistent Răspunde

  Jos Papici!
  Ai luat destula spaga!
  Nenorocitii dracului de spagari infecti.

  Mai are si salar de 1.200- 1.500 de euro net si freaca menta in birou la propriu pe cand personalul medical nu mai are viata sociala.

  Cei ca papici si stef merita sa moara in spital nu oamenii de rand!

  • safhskj Răspunde

   cine? Papici 1500 euro? :))) esti foarte prost informat domnule asistent. distinsa doamna incompetenta ia peste 15.000 lei salariu lunar, de aia se tine cu dintii de post

 20. Satmareanul Răspunde

  Drama unui omm si unei familie este folosit de politic pentru schimbare, asa cum a fost si drama COLECTIV, din pacate multi care habar nu aveau cereau demisia si dupa ce au primit au venit incompetentii, oameni buni nu va mai lasati manipulati nu suntem o turma de vite pe care uni sau alti sa manevreze cum doresc, mai informativa si voi inainte de a cere ceva, si protestati acolo unde sa va fie auzit dorintele voastre, nu sunt nici postalnic, nu tin nici cu unu nici cu altu, am avut si eu persoane care au murit fara sa poate fi ajutat, mai bine zis, m-au ajutat medicii sa pot sa imi i-au ramas bun de la acele persoane, dar din pacate nu era ce sa se faca, nici Cluj nici Bucuresti, asa ca oameni buni, prima si prima data folositiva capul de pe gat si apoi protestati unde sa va asculte cineva!

 21. cumsecade Răspunde

  Când a plecat prima dată de la UPU nu avea nimic. AM AUZIT că nevastăsa si stomatologul i-au dat în cap. Cert este că mulți habar nu au ce înseamnă UPU și ce face un manager. Propun să se închidă UPU, ca cei care mai au o șansă să poată muri acasă.

 22. sm Răspunde

  Oricine ar fi Papici sau dr Culcean(nu-l cunosc ) . Advarul e ca esti tratat ca un caine la UPU . Anul trecut a murit acolo fratele meu (50 ani). Am fost scoasa afara fara sa-mi dea explicatii …Nu avem voie sa spunem nimic … asta a fost raspunsul la intrebarile mele . Am experienta foarte prost cu ei de-acolo.

 23. Marcel Răspunde

  Marcela, sa iesi tu si sa solidarizezi cu cei ce vor a te da jos… Logica nu ne lasa sa te intelegem. Si suntem multi. Du-te odata. Ce nu intelegi..?!

 24. Cupidon Răspunde

  Tine-ti-va de functii doamnelor, ca si rahatul de perete. Nu va lasati intimidate. Fiti tari! Acesta este un mesaj de incurajare. Va rog sa fie tratat ca atare..

 25. Dr. Simus Răspunde

  Dna Papici, fa ti o programare urgenta la Culcean, are ceva de ntaritul dintilor… sa poti tine de functia asta, mult si bine…

 26. Geanmariavolonte Răspunde

  Dacă e așa nașpa la UPU de ce mai mergeți ?
  De ce nu mergeți la medicul de familie sau la centrele de permanentă?

 27. Maria Răspunde

  Este foarte ușor să manipulezi lumea, mai ales în ziua de astăzi. Varianta e loc de scandal, hai sa sărim. Ce înseamnă inconștient, d -nul dr?Un om care spune nr de tel, care se plimbă este inconștient?

 28. Geanmariavolonte Răspunde

  M-a și mir de d-nu-l Dr Culcean câta ipocrizie sa ai!
  Să te folosești de tragedia unei familii,c-a să-ți faci reclamă la cabinet( lipsa de pacienți).Sa mai studiezi d-nul doctor protocolul de triaj c-a ai mari lacune de interpretare.Iar aberațiile care le postezi despre intervenția ambulanței ( Brancadier+paramedic) sunt sub demnitatea ta de medic.Triajul și UPU au respectat protocolul,iar dacă pacientul a dorit neaparat sa plece acasă, a semnat (este la libera alegere a fiecăruia ).Iar despre polițiștii care au afirmat că echipajul ambulanței sau comportat necorespunzator sa le fie rusine(sunt niște mincinoși)

 29. Dr. Simus Răspunde

  Dna manager, o vorba veche spune: “cand o suta de oameni iti spun ‘du-te si te culca …’, ar fii bine sa te duci sa te culci”. E valabil si cu miile

 30. Red Răspunde

  Cat de naivi puteti sa fiti? Ati participat la un “protest” fara macar sa stiti ce vreti, ba mai mult ati acceptat sa va puna si botnite. La urmatoarea adunare sa nu uitati, va rog de furci, topoare si torte…asta daca va cere “liderul”.
  E campanie, ce nu intelegeti? Culcean va manipuleaza cum vrea el si ce va da in schimb? – botnite. :)))
  Fraierilor, stiti ce-ati merita? – sa va trateze Culcean si de dinti si de apendicita.
  V-a prostit pe fata :)))))))))))))))))))))))))))

 31. cata curistul Răspunde

  Culcean este un om foarte dur si plin de pile si la politie si im colegiu are oameni care il protejeaza si il sustin .coica ,SIMU ,EI au fost asociati si il sustin pe Culcean.

 32. janos Răspunde

  cat de frustrati sunteti toti de la spitalul vietii,vai de capul vostru! sunt sigur ca unii dintre voi angajati nu aveti nici 8 clase(PARCA VAD CUM CE MUTRE FACETI) si a-ti ajuns acolo dovada nepotismului,dar stati linistiti toti verisorii si cumnatele voastre care lucreaza acolo vor zbura si vor ramane cei neinfectati de CORUPTIE SI INCOMPETENTA..TIC TAC TIC TAC mai aveti putin

 33. irina Răspunde

  demisia nerysinata de papici demisia, o nerusinata pusa de 2 penali stef si silaghi , afara de la spital cu aceasta educatoare afara nerusinata ce esti afara afara afara ne-am saturat de tine

 34. vatra Răspunde

  hai este timpul sa arucam un gunoi ca si papi nu ar fii rau sa eliminam oamenii incompetenti care nici macar studiul necesar nu au pe vremea la dr agoston era problema ca este ungur dar in schimb nu am cumparat seringa si hartia igienica acuma avem alesi politici se si vede chestionar propus la internare in ce partid santeti raspuns poti muri daca nu votezi pe mine

 35. Un cetatean Răspunde

  Din pacate tu cetateanule nu ai inteles nimic ! Daca o consideri pe papici competenta poti linistit sa o iei la tine de managera si mai terminati cu politicul asta odata! Santeti orbi nu vedeti ce se intampla ? Femeia asta habar nu are de nimic , nu a fost instare sa raspunda la nici o intrebare de la protest !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Colonelul Nicolae Dima, inspector șef al ISU Satu Mare

Colonelul Nicolae Dima este noul inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență !Someș” al județului Satu Mare. După pensionarea...

Închide