Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Autorităţile, pregătite pentru alegeri. Peste 317.000 de sătmăreni sunt aşteptaţi la urne

prefectura-10Principalii organizatori ai alegerilor parlamentare de duminică, 11 decembrie, au  susţinut astăzi o conferinţă de presă, afirmând că nu au întâmpinat probleme deosebite şi că sătmărenii sunt aşteptaţi duminică la urne să-şi exprime acest drept.

Potrivit prefectului Radu Bud, au fost tipărite 687.306 buletine vot, care începând de sâmbătă vor fi distribuite în teritoriu. Cheltuielile materiale sunt de 360.000 lei, adică peste un leu pe persoana înscrisă pe listă, la care se mai adaugă aproximativ 1,4 milioane lei cu indemnizaţiile persoanelor din secţiile de votare.

Președintele Biroului Electoral de Circumscripție nr. 32 Satu Mare, Remus Nemeș, a declarat că nu au fost probleme deosebite și a explicat cum se desfăşoară votul prin urna mobilă, la care au acces persoanele medicale grave, cu handicap, pe baza documentației depusă la cerere. De asemenea, va mai exista urnă mobilă în spital şi la penitenciar, pe baza cererilor depuse. De asemenea, urna mobilă se poate deplasa şi la căminele de bătrâni sau la persoanele aflate în arest la domiciliu, însă doar pe baza cererilor.

Reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, Sebastian Domuţ, a spus că toţi cei 668 experti electorali au fost instruiţi, au fost desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare. Acestea se deschid la ora 7 şi se închid la 21, fiind aşteptaţi la urne 317.460 alegători înscrişi pe listele electorale permanente.

Domuţ a precizat că se poate vota cu cartea identitate, cartea de identitate provizorie, buletin, însă în țară nu se poate vota pe baza pașaportului simplu. El a dat asigurări că sistemele informatice funcţionează perfect, astfel că tentativele de vot multiplu se depistează imediat şi se iau măsuri pe loc.

 

2 comentarii

  1. Zoltan Răspunde

    Reparați urgent străzile,mai ales str. Egalității

  2. eu Răspunde

    Bud tic tac tic tac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.