Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Două demisii din Consiliul Local Satu Mare. Cine a plecat și de ce

cl1Doi consilieri sătmăreni și-au dat astăzi demisia din Consiliul local, fiecare din alte motive. Dacă Masculic Csaba (UDMR) a demisionat pentru că a promovat concursul de administrator public al municipiului Satu Mare și că începând din 19 decembrie va ocupa această funcție, Marcela Papici a demisionat deoarece, potrivit Legii Sănătății, funcția de consilier local este incompatibilă cu funcția de Manager al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, aceasta alegând ultima funcție.

marcela-papici”Începând cu momentul imediat următor al acestei ședințe mă voi retrage prin demisie din funcția de consilier local dat fiind o modificare care a apărut la Legea 95/2006 Legea Sănătății, cu privire la incompatibilități. Am ales să-mi duc mandatul de manager la Spital pentru că acesta este incompatibil cu statutul de consilier local. Voi fi înlocuită din partea grupului ALDE de colegul următor pe listă, Mihai Huzău, iar eu mă retrag”, și-a explicat Marcela Papici Demisia.

”Demisionez din Consiliul Local având în vedere că am promovat examenul de administrator public și începând din data de 19 decembrie mă voi ocupa de acest lucru. Vreau să mulțumesc colegilor din consiliu cu care, timp de aproape 9 ani, am lucrat împreună, la bine și la rău, îmi cer scuze celor pe care i-am atacat sau cu care am intrat în contre în cadrul ședințelor. Asta este menirea noastră, să apărăm interesele locuitorilor. Noi trebuie să avem aceeași misiune în ceea ce privește dezvoltarea și binele locuitorilor. Însă întotdeauna după ce ne ridicăm de la această masă rămânem prieten. Eu le doresc celor care vor rămâne să aici să aibă o activitate bună, același lucru îl voi face și eu. Dintr-o persoană care până acum am atacat executivul și tot am pus întrebări, roata se schimbă, și probabil de ședința viitoare eu o să fiu întrebat de anumite chestiuni. Promit că voi răspunde după ce mă voi documenta și nu voi lansa niște fumigene de dragul de a răspunde”, a arătat Masculic Csaba.  Acesta va fi înlocuit în Consiliul Local de Zazula Bela.

masculic

Colegii din Consiliul Local a celor doi, Radu Roca, de la PSD, și Adrian Albu, de la PNL, au mulțumit celor doi pentru activitate și le-au urat mult succes în ceea ce vor întreprinde în continuare.

La final, Marcela Papici a mai arătat că va veni des la ședințele de Consiliu Local și a ”amenințat” că este foarte posibil să se transforme într-o ”doamnă Solomayer”, făcând aluzie la sătmăreanul Augustin Solomayer care aproape la fiecare ședință are câte o petiție.

Din Consiliul Local Satu Mare va fi nevoit să demisioneze și consilierul UDMR, Magyar Lorand, care a obținut un mandat de deputat după alegerile parlamentare din data de 11 decembrie. 

9 comentarii

  1. alba Răspunde

    d-na vorbiti numai prostii,sunteti manager de aproape 2 ani ,si nu ati discutat despre incompatibilitate; sau salariile si sporurile vau luat mintile; unde a-ti ajuns cu prostirea oamenilor;incet ,incet opinia publica va arata adevarul; a-ti fost numita politic cu examen aranjat cu o groaznica complicitate a fostului STEF? COMPETENTA PROFESIONALA O

    • corector Răspunde

      a-ţi=aţi Contraexemplu:a-ţi face mendrele,a-ţi fi frică etc. Aici merge şi cum ai zis că nu pricep mulţi.

  2. Avocat Răspunde

    Doamna Papici sau santeti peste oruce imaginatie de incompetenta sau aveti niste consilieri juridici catastrofali ! Puteri sa va dati demisia de pe pamant conflictul de competenta nu l ati eliminat !

  3. Cetaten Răspunde

    Uitativa ce scrie proasta pe face book , doambe feri sa dispari ca se opreste pamantul si murim toti !!!

  4. Avocat Răspunde

    Inca ceva Doamna Papici, incompatibilitatea nu e de la modificarea de acum a legii 95 e de cand ati preluat mandatul de consilier da oricum e greu de priceput pentru tine

    • cumsecade Răspunde

      avocat ESTE UN CUVANT PREA MARE PENTRU TINE. SUNT SIGUR ,,CĂ COMPETENȚA,, TA ESTE EGALĂ CU REALIZĂRILE TALE. AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU(DUPĂ CUM MERITĂM).

  5. Avocat Răspunde

    Si inca ceva pentru tine , sa fii om e lucru mare , iar profesional Nu-ti face tu griji de mine !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.