Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Dezvăluirea unor medici: Tomograful din spital nu e bun, dă rezultate greşite

computer tomografMai mulţi medici din Satu Mare au făcut pentru ProtalSM, sub protecţia anonimatului, o dezvăluire foarte gravă, şi anume faptul că tomograful Spitalului Judeţean nu dă rezultate bune, probabil nu este bine reglat, astfel încât unele diagnostice sunt puse greşit. Ei au spus că nu de puţine ori CT-ul nu a fost clar, astfel că pacienţii au apelat la un alt CT.

“Tomograful de la spital nu e bun, dă artefacte, dă greşeli. Nu este un aparat care să dea rezultate bune. El nu îţi dă testul integral, este ceva după care să te ghidezi. Din păcate, doctorii treaba asta. Poate să apară hemoragie când nu e hemoragie. Poate să apară accident vascular când nu e accident vascular. Poate să apară tumoră când nu e tumoră. Poate să apară ceva şi să nu vadă. A ajuns un tomograf la un medic şi nu era bun, se vedea jumătate. Nu se poate pune un diagnostic bun după tomograful din Satu Mare. E nou, dar cred că nu e reglat, ceva are… Este un pericol, pot să moară oameni care pe baza unui diagnostic greşit pus de un doctor care ia rezultatul pe bune. În Oncologie este foarte importantă să ai o imagine corectă pentru un rezultat corect”, au spus medicii.

Ei au subliniat faptul că foarte mult depinde şi de citirea rezultatului. Astfel, în marile centre, există medici specializaţi doar pe anumite părţi ale corpului, nu sunt medici generalişti care să citească orice CT.

“La o clinică un medic citeşte capul, altul citeşte coloana, altul citeşte umărul, altul abdomenul, fiecare pe anumite segmente este specializat. Nu că ar fi proşti doctorii, dar nu pot să citească şi capul şi coloana şi abdomenul, că nu ai cum! E aşa de vast! Şi atunci poţi să greşeşti”, a explicat unul dintre medici.

“În cazul băiatului mort, să ştiţi: oricine merge cu lovituri, cu ameţeli, sau cu greaţă, se face în primul şi ritmul rând tomograful. Că e băut, că nu e băut, în primul rând se face tomograful! Şi tomograful trebuie să iasă bine. Dacă dă artefact, şi nu se vizualizează bine imaginea, nu poţi pune un diagnostic corect. Este un real pericol. Dacă ajungi în Urgenţă, ţi se pune un pericol greşit, poţi să mori!”, a mai subliniat medicii.

19 comentarii

  1. Medic Răspunde

    Va rog să îmi spuneți dl dr Mihali cum a fugit dr Marosanu cu defibrilatorul din spital sa va resusciteze pacienta pe jumătate moartă din clinica privata de pe Lucian Blaga și cate realizări aveți de pe vremea când ați fost director de spital.
    Restul sunt povesti de campanie electorala. Speram sa nu facă cineva greșeală sa va numească director fie el și medical.

    • Dr BUBO Răspunde

      E clar medicina sătmăreana este salvată de Mihali și Culcean totul cu iz politic.Rusine sa va fie sunteți penibili .Enatescu vine tare din spate cu medicamente.

  2. never Răspunde

    eu cred ca cei care au achizitionat ct-ul stiau ca este defect si totusi au platit de trei ori pretul.dna spitalul judetean te adteapta cu bratele deschise.

  3. puiu Răspunde

    Nu poate ! E pensionar si cu multe bube!

  4. fara limite Răspunde

    se pare ca instigarile la ura si moartea caprei vecinului nu se termina pana la alegeri.doamne ajuta

  5. pacient Răspunde

    Spuneti numele medicilor!Numai scrieti articole sub tutela anonimatului!Nominalizatii pe acei medici!Nu prea cred ca tomograful e de vina! Mai degraba cei care nu stiu sa interpreteze rezultatul! Cand faci o declaratie trebuie sa-ti asumi responsabilitatea!

    • pai da Răspunde

      si daca i ar nominaliza …crezi ca ar fi mari surprize? iti zic eu ..mihali& co (in conflict deschis cu papici) si cand au vazut ca nu tine smecheria tintesc orice vine la rand.maine o sa fie ca portarii sunt nepoliticosi sau bariera de la poarta nu se deschide destul de repede sau.. acele de la seringi sunt prea ascutite…

    • carcotas Răspunde

      Un inginer sau fizician oricare ar fi el care intelege cum functioneaza un asemenea aparat ar privi cu multa circumspectie aceste posibile ,,erori”.Adica cum ti-ar putea arata un nodul pe plaman iar daca iti schimbi pozitia nodulul ar trebui sa ramana locului adica sa nu fie legat de tesut ci de aparat.Neverosimil.

  6. Un cetatean Răspunde

    Pai da , parerea ta e ca Papici e competenta sa conduuca spitalul ? Gresesti pai da , eventual Papici sa condUca spitalul la care o sa te tratezi tu, da nu noi ceilalti satmareni! Nu ma interseaza conflictul cu mihali&co , papici e competenta sa conduca maxim o grupa de copii la gradinita! Ala e nivelul! Nici mihali nu e mai bun, asta e clar da nu cred ca satmarul sta in astia doi, si nu sant alti oameni competenti !

  7. Geanmariavolonte Răspunde

    Exista o blonda tare deșteaptă la UPU.

  8. Un cetatean Răspunde

    Cine ar trebui sa vada asta ? Managerul Papici oare ? Daca ea , fiti linistiti nu e in stare doar la nivelul ei cat poate si ea !

  9. Ana Themis Răspunde

    Dragi satmareni, am asistat in ultima saptamana la o actiune fantastica de manipulare a populatiei din partea concetateanului nostru, Culcean Calin. Recunosc ca politicienii pot fi invidiosi de abilitatile PR pe care acest om le are. Insa in spatele omului dornic de schimbare se ascunde un om care a vrut de multa vreme sa capteze atentia opiniei publice si,spre rusinea lui, a profitat de decesul unui prieten pentru a obtine acest lucru. Si voi argumenta cele spuse anterior.
    Dupa o incercare esuata de a iesi in evidenta in lumea politica ( domnul Culcean a fost, poate mai este membru PSD ) , unde a fost inlaturat rapid fiindu-i banuite tendintele pranoide, si-a propus sa capteze atentia in spatiul civic. Cu un simplu google search, veti afla ca domnul in cauza a mai incercat sa iasa in evidenta in luna iunie a anului in curs, cand a avut o tentativa nereusita de ptotest legat tot de coruptia din sanatate. Atunci populatia nu a fost interesata iar cameleonul s-a retras pentru a cauta conjunctura potrivita.Se pare ca a gasit-o si ca a reusit sa antreneze o masa de oameni care nu vad omul ascuns de barba.
    Oare de ce acest om doreste sa faca voluntariat in UPU cand in urma cu cativa ani, administratia UPU a cerut medicilor stomatolgi sa faca garda in UPU pentru urgente stomatologice .Avand in vedere numarul mare de stomatologi, ar fi facut o garda la doi ani .Bineanteles ca stomatologii au refuzat pentru ca nu era avantajos finaciar. In aceste conditii, depre ce voluntariat vorbim, cand acest om a refuzat sa ajute populatia in domeniul pe care il practica? Va reprezinta un om care a refuzat sa faca o garda la doi ani in beneficiul populatiei? Va rog sa va interesati cat costa un tratament la cabinetul domnului doctor. Va rog sa va interesati cu cati pacienti a vorbit urat si cati au fost nemultumiti ( puteti afla de la colegiul medicilor stomatologi, unde sunt destul de multe reclamatii la adresa dumnealui). Pe de alta parte, medicii din sistemul de stat fac in fiecare luna o garda gratuita in beneficiul societatii.Care dintre dumneavoastra mai lucreaza in beneficiul comunitatii, dragi concetateni?
    Sa va mai spun ceva.In UPU este cea mai grea parte a activitatii medicale pentru ca e primul contact cu pacietii. Sunt multe solicitati nejustificate si pana cand populatia nu va intelege ca nu trebuie sa solicite UPU pentru durere de masea (pot megre probabil gratuit la Dr. Culcean) nu vom avea niciodata personal suficient penru a rezolva cazurile grave. Solutii sunt si in nici un caz nu prin voluntariatul populatiei care nu are pregatire medicala. Cereti sa se desfiinteze centrele de permanenta,unde medicii de familie nu fac nimic si primesc aceiasi bani ca si cei din UPU , iar medicii de familie sa faca triajul in UPU. In acest fel vom avea trij facut de un medic si nu de asistenti,
    V-am oferit o solutie viabila, la indemana, si care nu necesita fonduri suplimentare.
    Si dragii mei, nu uitati ca agajatii Spitalului Judetean si angajatii UPU deservesc comunitatea si o stare de tensiune continua nu este in beneficiul nimanui.
    Va doresc o zi linistita!

    • obiectiv Răspunde

      Da,ai propuneri de bun simţ dar nu-s de acord să-l descalifici pe Muncean.După cum l-ai descris e bun pt. a intra în politică.

  10. Dr BUBO Răspunde

    Oare Simu și Rațiu protejează asemenea indivizi???daca da atunci și ei sunt părtași la o paranoia în grup …..rușine sa va fie sa profitați de o nenorocire și sa va faceți imagine .Culcean sa fie dat în judecată pt instigare.

  11. [email protected] Răspunde

    Cine trebuie sa verifice starea de functionare a acestui aparat si felul de functionare a competentelor medicale satmarene? In niciun caz pacientul. Dar atunci, care este solutia, CE DĂ DOMNUL?????? Daca pacientul traieste, cinste medicului, daca moare, e vina lui. A pacientului.

  12. Ana Themis Răspunde

    Ma intreb in cat timp samcivica, societatea civica secreta condusa de Calin Culcean se va transforma in partid politic. Desigur, vor fi argumente multiple care vor demonstra ca e nevoie de acest partid pentru a “salva” omenirea.Deschideti ochii oameni buni!

  13. Alina Răspunde

    Și eu am avut neplacuta ocazie de a-l întâlnii pe Culcean,credeți-mă pe cuvânt omul este serios afectat de societatea în care trăiește,totul este prea îngrădit pt el.Poate îl salvam dacă îl trimitem oare la ospiciu ?

  14. aberatii Răspunde

    fratilor nu e neaparat nevoie sa punem botul la toate declaratiile ” anonime” aberante ale unor oameni care sunt facute in mod evident pentru denigrarea spitalului judetean satu mare si direct sau indirect a manageriatului acestuia. tomograful ala functioneaza de ieri sau de alaltaieri? doar acuma nu e bun in prag de alegeri….hai sa fim oameni seriosi si sa nu ne lasam chiar asa prada unor oameni care nu au altecva mai bun de facut decat a arunca cu mizerii in tot ce intalnesc.

  15. Florin Răspunde

    da, se pare că gil de la portal se bucură că noi tot povestim aici si facem trafic ca să încaseze el bani din publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.