Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

După victoria zdrobitoare la parlamentare, PSD vrea funcții în Primărie și CJ

psd-bucurie1Victoria zdrobitoare de la alegerile parlamentare de duminică îi determină pe cei de la PSD să solicite funcții atât la Primăria Satu Mare, cât și la Consiliul Județean.

Președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca. s-a ferit să dea nume în acest sens, rezumându-se să spună că partidul are pe cine pune pe eventualele funcții de viceprimari și vicepreședinți de Consiliu Județean.

Aceasta a mai adăugat că, după ce vor fi anunțate oficial rezultatele la parlamentare, atât la nivel național, cât și la nivel județean, reprezentanții PSD vor urma să poarte discuții cu actualele conduceri ale Consiliului Județean și Primăriei Satu Mare. ”Trebuie să respectăm dorința cetățenilor care s-au dus la urne”, a mai precizat Fedorca.

În Consiliul Județean, PSD are nou consilieri și anume Gheorghe Marincaș, Oliviu Buzgău, Ciprian Ardelean,  Alexandru Horvat, Gheorghe Ciocan, Rodica Maxi,  Ioan Pop, Constantin Frencz și Nicolae Avorniciții. Cel puțin unul dintre aceștia, dacă nu chiar doi, vor fi vicepreședinți.

În Consiliul Local Satu Mare, PSD are șapte consilieri: Octavian Ardelean, Ciprian Crăciun, Dumitru Fanea, Adrian Micle, Radu Roca, Manuela Rogoz și Silviu Sumlaș. Unul, sau chiar doi, dintre cei mai sus enumerați pot aspira la funcția de viceprimar. 

Mai mult decât atât, aproape sigur PSD va prelua guvernarea, astfel că va trebui să numească și un prefect la Satu Mare. 

Totul depinde și de faptul dacă cei de la ALDE vor fi cooptați sau nu în actul de guvernare al PSD. 

22 comentarii

  1. Votant USR Răspunde

    Sa-si puna pofta-n cui.

  2. adio Răspunde

    Adio domnule Bud cu pudelul Zeicu v ati crezut baroni pe vecie la palat
    O sa aveti timp acum sa stati prin cafenele si Zeicu sa le povesteasca neamurilor “aventura”sa de la prefectura cum si ce facea el in calitate de directoras la cancelarie taietor de frunze si purtator de servieta

  3. Unu' Răspunde

    O ….bună, nu vor?

  4. Unu' Răspunde

    Ori cât ar amesteca rahatul, adevărul e că PSD are președinte CONDAMNAT penal pentru fraudă electorală DOVEDITĂ, au un președinte onorific care este cercetat pentru crime împotriva umanității, are, la fel ca ALDE, cei mai penali candidați!
    Sper din suflet ca Iliescu să trăiască până la condamnarea lui, iar lui Dragnea să i se retragă suspendarea de către Curtea de Justiție a U.E. …

    • eu Răspunde

      Si PNL nu are pe cineva cu cea mai mare functie in stat cu dosare si procese pierdute??? Sa nu uitam de unde a plecat Presedintele Romaniei din PNL.

      • Unu' Răspunde

        Ai dreptate! Dacă e să o luăm așa, puțini foști parlamentari sunt curați! Ar trebui făcută puțină curățenie în parlament!
        Ăsta e motivul principal al absenteismului la vot! Lumea s-a săturat să tot voteze aceleași gunoaie!

  5. pieton Răspunde

    satu mare are nevoie numai de un COI ..ca LEROD LETSOC sa termine ce a spart prin micul sat.a fost teleportat ….oare.

  6. FELI Răspunde

    Președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca,face confuzie mare intre alegerile locale si cele parlamentare nu poate solicita funcții atât la Primăria Satu Mare, cât și la Consiliul Județean.

    • figaro Răspunde

      Nu e vorba de nicio confuzie, prietene. E vorba de faptul ca se dovedeste o data in plus ca PSD este partidul care trebuie sa conteze in administratie, avand in vedere increderea foarte mare a cetatenilor. Si pana la urma, daca e sa vorbim despre primarie, unde ai mai vazut tu sa fie 3 consilieri locali din 23, iar din aia 3 2 sunt vicieprimari? Ti se pare normal

      • FELI Răspunde

        Ai perfecta dreptate nu contest faptul castigari alegerilor de catre P.S.D.dar schimbarea Viceprimarilor si a Vicepresedintilor judeteni se poate face de catre consilierii care dupa parerea mea sunt foarte multii, parca vad alianta intre P.S.D , A.L.D.E si U.D.M.R. Acum va incepe vanatoarea de functii la deconcentrate .Primul pe lista va fi Prefectul Bud (Avram),Subprefectu de la U.D.M.R cu(Stef)A.L.D.E.

  7. Iare sa fie asa? Răspunde

    Cand PNL a castigat guvernarea in 2004, prin alianta DA,erau pe functii 2 viceprimari PSD.nu a fost schimbat nici unul, chiar daca UDMR a intrat la guvernare alatuti de UDMR.asa ca mai incet cu pretentiile.te pomenesti ca vor pe ambii viceprimari si vicepresedinti?!cum se joaca jocurile politice pe spatele voturilor oamenilor!!! Extraordinar.asa a fost si asa va ramane.

  8. FELI Răspunde

    Eventual poate P.S.D.s-a faca schinbarea Prefectului sau a Subprefectilor ,dar dupa cum se aude P.S.D ar face alianta cu A.L.D.E si U.D.M.R

  9. matroz Răspunde

    @all:PSD poate acum orice!!!!Inclusiv sa lase administratia satmareana sa fluiere a paguba.Se mai pot duce la Bucuresti sa-si viziteze neamurile daca au,ca la guvern in conditiile astea trebuie sa lase botinele la poarta.De aceea conform obiceiului,UDMR-ul va renunta macar partial la fostul PNL,si vrand nevrand daca vrea la ciolan va da functii pesedistilor.Asa ca nu va imbatati cu apa rece,folositi-o sa va spalati sa va treaca ameteala dupa victoria catastrola din alegerile organizate si monitorizate de voi.Traiasca prietenia romano-ungara pe teritoriul satmarului!!!!!!!!!!
    Aici conform obiceiului prietenului meu Norik ,ar trebui sa pun niscai emoticoane care sa aduca penelistilor aminte de vremuri mai bune………

    • Norick Răspunde

      @matroz: las-o balta.Nu ne trebuie noua alegeri sa ne impacam.:-)
      Oricum nu eram suparati tare niciodata…;-) 😀

  10. o fraiera Răspunde

    Daca pot schimba romani cu alti romani in schimbul unor locuri mai multe si mai caldutze de ce nu?
    Acum o sa aiba romanii din nou ocazia, pt. a cata oara, sa vada corectitudinea politicienilor maghiari din Romania!

  11. M Răspunde

    Au fost cumva alegeri locale, sau ce plm? Asta a baut mult si nu a observat ca la SAtu Mare au luat bataie rau de tot!!! Fedorca mai da o declaratie cand nu ai sampanie in cap!

    Probabil conducerea centrala a PSD va lua sanctiuni in judetele unde au pierdut rau de tot in comparatie cu media pe tara, de asta sare in sus conducerea din SM.

  12. Babanu Răspunde

    PSD e de tot kktu

  13. liviu Răspunde

    mare branza !
    300 de mii oameni, la anu, pe Piata C. -in Bucuresti si bye bye guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.