Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Editorial PNL: Șansa unui pas înainte. Să continuăm “revoluția tăcută”

urna-de-vot1România s-a așezat pe un drum bun, al unei schimbări liniștite, făcută de oameni cumsecade, ca tine, și cu pregătire adevărată. Nu veți vedea artificii, nu veți auzi miniștri lăudându-se la televizor, nu veți vedea scandal la ore de vârf de dragul scandalului. Acea Românie este în urmă. Este una a politrucilor cu scandalși vrem să o lăsăm acolo, în urmă. În schimb, ne-am luptat să punem pe demnități publice oameni care fac treabă, nu politică, nu intrigi. Oameni curajoși care schimbă sistemul, nu populiști fără cap și coadă.

Am început schimbarea prin alegerea lui Klaus Iohannis, abia de doi ani (!), iar când puroiul s-a revărsat și zeci de tineri au murit la #Colectiv, am susținut cu toată puterea un guvern Nou, al românilor, condus de Dacian Cioloș. A fost și este un guvern cu altfel de lideri – cu profesii pe bune, cu doctorate pe bune, cu recunoaștere adevărată în Europa și, cel mai cel, cu intenții bune și onorabile, fără căpăstru de la partid.

În tot acest timp, lor, celor care sunt vizați de schimbare, nu le place, nu le convine deloc, pentru că au fost obișnuiți să facă mereu lucrurile: mai întâi pentru ei și, apoi, dacă mai rămânea ceva, și pentru oameni, pentru dumneavoastră. Așa că PSD și camarazii lor de arme inventează toate nebuniile din lume: străini răi, Soroși, conspirații, atacuri suburbane – orice doar ca să revină la putere, să poată să își ia “partea” înapoi. Strategia prafului în ochi. Ceea ce vor ei nu este o “schimbare”, ci ÎNTRERUPEREA schimbării, restaurația, revenirea la formele fără fond. Ei vor o contra-revoluție.

În fața lor stăm doar noi – cei care vrem ca schimbarea să continue. Noi trebuie să vedem limpede și să judecăm liniștiți, ca și până acum. Avem șansa de a continua propria Revoluție Tăcută: a oamenilor care muncesc cinstit, a oamenilor care vor un viitor curat și drept, a părinților care vor oportunități pentru copiii lor încă din școală, a oamenilor activi care vor drumuri bune pe care să poată ajunge în siguranță la muncă sau acasă, la familie, a celor care s-au săturat de spitale infestate și neprietenoase.

Trebuie să fim gardienii acestei Revoluții Tăcute. Cu simț critic, cu diferențe de opinii uneori, cu imbolduri atunci când este nevoie, cu aplauze dacă merită. Dar, mai este ceva: Revoluția noastră are nevoie acum de un vot. Un simplu vot ca să arătăm că existăm, că nu am abondanat deloc drumul și echipa oamenilor buni. Oamenii buni trebuie să îi susțină pe oamenii buni trimiși în față. Nu îi putem abandona, pentru că avem o datorie față de ei și față de noi înșine.Votul este o declarație că ne continuăm lupta.

Haideți să facem lucrurile, serios, până la capăt! Mergeți la vot duminică! Pentru România Înainte, alături de Dacian Cioloș în echipă cu PNL și Klaus Iohannis!

36 comentarii

  1. SUA Răspunde

    Oare americanii or să schimbe guvernul după
    “Colectivul” lor?

  2. Maxim Răspunde

    Succes PNL. Sunteti singura speranta pentru un viitor mai bun pentru satmareni si pentru romani.

  3. Radu Răspunde

    Mult mult succes PNL . Candidații din Satu Mare sunt cei mai potriviți pentru a reprezenta interesele județului .

  4. Cali Gyula Răspunde

    De ce asociati tragedia de la Colectiv cu ineptiile voastre??Nu va e rusine obrazului,curve politice ce sunteti !!Cine va da acest drept,lighioane taratoare??!!Mergeti la dracu sa cereti voturi,nu cereti votul romanilor,pentru ca ati dovedit ca sunteti niste incapabili cu johannisul vostru cu tot !!!

    • Csabi Răspunde

      Nu este folosita sub nicio forma tragedia de la Colectiv, insa momentul Colectiv coincide cu cel al schimbarii guvernului.

  5. Vasi Răspunde

    Bafta PNL!

  6. Traian Răspunde

    Succes PNL!

  7. satmarean Răspunde

    Viitorul tarii sata in votul de duminica! Voteaza pentru o Romanie inainte!

  8. Pop Ioan Răspunde

    Mult, mult succes echipei PNL !

    • Pdl Răspunde

      Nu votam Pnl cu Feher viceprimar , ne face de groaza ca si azi la audiente !

      • Oana Răspunde

        N-ai obosit sa tot scrii de doamna viceprimar?

        • Pe Răspunde

          Te doare adevarul ?Oana poama asta i adevarul cu cei doi bl si ferentari ne au vandut la Udmr , avem argumente , vrei sa le spune ? Cere acceptul lor ca astfel pierdeti cu sc creanga cu tricotat cu 14 mai cu multe

  9. roman Răspunde

    Romania are sansa unui pas inainte doar impreuna cu PNL.

  10. matroz Răspunde

    PENTRU o mai buna informare a obtiunii votului va redau cateva din binefacerile Guvernului Ciolos luate printr-o ordonanta de urgenta ce desfiinta o lege organica.si as putea continua.Va sta la dispozitie OUG 57/2015:
    (1) În anul 2016, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2015, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii şi nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare.
    2) În anul 2016, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare, care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul lunar brut, indemnizaţia lunară brută de încadrare, se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă personalului plătit din fonduri publice pentru luna decembrie 2015, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
    (3) În anul 2016, indemnizaţiile, compensaţiile, sporurile, majorările salariilor de bază prin acordarea de clase de salarizare suplimentare şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare se stabilesc fără a lua în calcul drepturile incluse în salariul de bază conform prevederilor art. 14 din Legea nr. 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice şi art. 10 al art. II din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2010 pentru completarea art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar, precum şi pentru instituirea altor măsuri financiare în domeniul bugetar, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 283/2011.
    (4) În anul 2016, cuantumul compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană şi, respectiv, valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum şi valoarea financiară a drepturilor de echipament se menţin în plată la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2015.
    (5) În anul 2016, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut, se stabilesc în raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizat pentru luna decembrie 2009.
    În anul 2016, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora
    6) În anul 2016, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1), cu excepţia instituţiilor finanţate integral din venituri proprii şi unităţilor prevăzute la art. 100 alin. din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările ulterioare, nu acordă tichete de masă personalului din cadrul acestora.

  11. mirela Răspunde

    Partidul Romania Unita a ramas singura sansa macar ptr PATRIOTISM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.