Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Poliția Locală pierde jumătate dintre amenzile contestate în instanță

politia-locala-satu-mareAproape o sută dintre amenzile aplicate de Poliția Locală în cursul acestui an au fost contestate în instanță, se arată în raportul de activitate a acestei instituții. Instituția a pierdut mai bine de jumătate dintre amenzile contestate și soluționate.

Astfel, în cursul anului 2016, polițiștii locali sătmăreni au aplicat 4.980 de amenzi, în cuantum total de 1.416.215 lei.

Dintre acestea, aproximativ o sută au fost contestate în instanță. ”În anul 2016 au fost înregistrate pe rolul instanței 97 de plângeri contravenționale împotriva proceselor verbale de contravenție întocmite de agenții constatatori din cadrul Poliției Locale Satu Mare. Dintre acestea, 23 au fost soluționate prin respingerea contestației și menținerea amenzii aplicate, 12 au fost soluționate prin transformarea amenzii în avertisment, 15 au fost admise și, în consecință anulate procesele verbale de contravenție, iar 47 sunt în curs de soluționare”, se arată în documentul respectiv.

Se poate constata, astfel, că mai bine de jumătate dintre contestațiile soluționate nu a dat câștig de cauză polițiștilor locali.

De asemenea, pe rolul Tribunalului Satu Mare au fost înregistrate 37 apeluri din care 23 au fost soluționate favorabil Politiei Locale, 7 au fost soluționate nefavorabil, iar 7 sunt în curs de soluționare.

5 comentarii

  1. goguta Răspunde

    din 97 daca scazi 15 care au fost anulate, nu prea reiese ca in mai bine de jumatate din nu s-a dat castig de cauza politistilor locali. Dimpotriva….
    ziaristi de duzina…sau nici macar…

    • eu Răspunde

      din 50 solutionate au fost 15 anulate si 12 schimbate in avertisment(care sunt tot in defavoarea “gardienilor”). pana acum au pierdut mai mult de jumate, ce nu e clar?

  2. gicu Răspunde

    Interesant ca, despre politia romana nu dati asfel de statistici, sau despre cele 600.000 de dosare cu autor necunoscut

    • Unu' Răspunde

      Comunitarii au ieșit la raport!
      Milițienii sunt altă mâncare de pește, ei sunt de-asupra tuturor! Ei nu dau socoteală la nimeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.