Ultima actualizare: ieri, 23:17
Locale

Traficant de droguri, prins. Vindea cannabisul la kg (VIDEO)

trafic-droguri-cannabisProcurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus, în 24 decembrie, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Vița Ionică, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc,  introducere în ţară fără drept de droguri de risc şi consum illicit de droguri de risc.

     În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016, inculpatul Vița Ionică, în vârstă de 36 de ani, a comercializat cantităţi insemnate de cannabis şi rezina de cannabis, respectiv droguri de risc unor tineri de pe raza judeţelor Caras Severin, Satu Mare, Cluj, Alba si Salaj contra unor sume cuprinse între 30.000-50.000 lei/ kilogram.

   În urma cercetărilor efectuate în cauză a  rezultat faptul că în cursul anului 2016, inculpatul  Vița Ionică a achiziționat din Spania autoturisme second-hand contra unor sume cuprinse între 100-1.000 euro, în care a disimulat diferite cantități de cannabis și rezină de cannabis. Ulterior, autoturismele erau  introduse în țară și vândute la prețuri cuprinse între 5.000-10.000 euro, în realitate plata făcându-se pentru cantitatea de droguri achiziționată.

    Din cercetări a rezultat că aceste cantități de droguri care erau introduse în țară prin intermediul autoturismelor second-hand erau valorificate unor persoane de pe raza județelor Caraș Severin, Alba și Sălaj.

    La data de 23.12.2016  inculpatul Vița Ionică a intrat în țară cu un autoturism înmatriculat în Spania,  prin punctul de frontieră Cenad, jud. Arad, având disimulat în spațiul destinat roții de rezervă cantitatea de aproximativ 600 grame hașiș. La aceeaşi dată, în jurul orelor 20:00, în timp ce se afla în incinta unei benzinării din orașul Teiuș, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj l-au surprins în flagrant pe inculpatul Vița Ionică în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de droguri în schimbul sumei de 18.000 lei.

    La data de 24.12.2016 Tribunalul Sălaj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Vița Ionică pentru o perioadă de 30 de zile.

   Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Sălaj şi Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Sursa: DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Medic militar la conducerea Spitalului Judeţean. Se pregăteşte o numire surpriză

Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare va avea în curând un nou manager. Sursele PortalSM au precizat că este vorba...

Închide