Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Ambulanța Satu Mare caută medici pentru consultații la domiciliu

ambulanta2Serviciul de Ambulanță Județean Satu Mare are, în conformitate cu prevederile Legii nr. 95/2006, art.115, o structură distinctă denumită “Compartiment de consultaţii de urgenţă şi transport sanitar neasistat”, funcționând începând cu data de 01.07.2015. Din păcate, această structură este funcțională doar în proporție de 43% și nu este disponibilă 24 de ore din 24, așa cum era prevăzută inițial.

În dotarea compartimentului de consultaţii de urgenţă şi transport sanitar se află autoturisme de transport-ACD  pentru medicii de gardă învederea efectuării consultaţiilor la domiciliu. În cadrul acestui compartiment pot efectua gărzi şi medici de familie din afara structurii serviciilor de ambulanţă. Coordonarea activităţii de consultaţii de urgenţă se face prin dispeceratul medical de urgenţă, aceasta putând fi realizată, unde este posibil, încolaborare cu medicii de familie. Compartimentul de consultaţii de urgenţă şi transport sanitar neasistat funcţionează în regim de gardă şi/sau ture de cel mult 12 ore.

Tariful orar este în funcție de gradul profesional al funcției respectiv medic, medic specialist sau medic primar, în conformitate cu art.3 al.5 din Legea nr.284/2010 si Legea nr.250/2016 .

Având în vedere numărul redus de medici, Serviciul  de Ambulanță Județean Satu Mare nu  poate organiza activitatea compartimentului de consultații de urgență la domiciliu cu utilizarea autospecialelor de tip ACD aflate în dotare 24 din 24 ore.

Menționăm că prin funcționarea acestui compartiment s-ar degreva din numărul solicitărilor înregistrate spre rezolvare de către echipajele medicale de urgență, solicitări clasificate “cod verde “, unde prezența medicului pentru diagnosticare este esențială și vitală. Astfel, s-ar reduce și timpul de  răspuns pentru alt gen de solicitări “cod rosu, galben”, ceea ce ar duce la rezolvarea unui număr mai mare de solicitări și un timp de rezolvare mai scurt.

Astfel că se impune cooptarea de medici medicină generală și medici în specialitățile medicină internă și pediatrie din afara unității si includerea acestora în echipa de gardă a instituției, prin încheierea de contracte individuale de muncă cu timp partial.

Urmare a celor arătate Ambulanța Satu Mare cooptează medici pentru completarea liniei de gardă în vederea complectării liniei de gardă în vederea funcționării Compartimentului de consultații de urgență la domiciliu în special în turele de zi cu program de la 7-19.

Echipajul pentru consultaţii de urgență şi transport sanitar neasistat este format din ambulanțier si medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.