Ultima actualizare: azi, 19:34
Locale

Angajări și disponibilizări colective la Satu Mare. Cine ce angajează

bursa5În această perioadă, la nivelul județului Satu Mare se fac disponibilizări colective de muncă. Interesant este că, tot acum, se fac și angajări masive. 

Potrivit informațiilor furnizate de directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derșidan, instituția a fost notificată cu 116 disponibilizări colective toate din domeniul construcțiilor. Din fericire din industrie nu există. Directorul AJOFM atrage atenția că în cazul disponibilizărilor colective agenții economici au obligația de a înștiința această instituție  cu cel puțin 30 de zile calendaristice anterioare emiterii deciziilor de concediere, în vederea adoptării unor măsuri pentru combaterea șomajului și prevenirea efectelor sociale nefavorabile ale acestor concedieri. În perioada preavizului, angajații vor participa la servicii de preconcediere organizate de către  Serviciul Public de Ocupare ori de alți furnizori de servicii de ocupare din sectorul public sau privat, acreditați.

Tot în această perioadă, agenții economici sătmăreni fac angajări colective, mai ales cei din sfera de producție. Pe lângă Draxlmaier și GP Sofa, care fac angajări masive, Electrolux angajează 10 persoane, Unio -16, Zolner – 20, Fabrica de ciocolată din Odoreu 15. 

Directorul AJOFM Satu Mare a mai precizat că este foarte posibil ca luna viitoare să fie organizat burse ale locurilor de muncă atât pentru câte un angajator în parte, cât și una generală. ”Au fost solicitări și pentru luna decembrie să organizăm o bursă a locurilor de muncă, dar am fost nevoită să refuz din cauza temperaturilor foarte scăzute”, a mai precizat Simona Derșidan. 

2 comentarii

  1. Alt Satmarean Răspunde

    La ce salar? La minim pe economie? Pai toți suntem necalificați si după ani de munca la acelaș patron???? Sa lucreze ei patronii pt banii ăștia si pretenții cât carul. Sper ca în următorii ani sa nu se mai accepte salarii sub 1500-1900 NET pt un muncitor calificat cu o vechime de 2-3ani. Dacă nu sunt în stare , să-și închidă prăvălia si sa nu se mai numească patroni.

  2. Drm Răspunde

    Veniți la Drexi pt salariul minim in 3 schimburi.e foarte mișto mai ales că te f… și șefii.sau la GP Sofa unde lucrezi dar bani nu vezi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
PSD solicită primarului să se apuce de sala polivalentă și cartierul social

Social democrații sătmăreni au întocmit o listă de proiecte de dezvoltare a municipiului Satu Mare care urmează a fi prezentată...

Închide