Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Kereskenyi îi răspunde lui Roca: Dezinformări!

Kereskenyi GaborÎn legătură cu declarațiile domnului fost viceprimar PSD Radu Roca, vă comunicăm următoarele:

–        Din fosta postură a dânsului am avea mai mari așteptări în ceea ce privește unele declarații și (dez)informări în legătură cu activitatea administrației publice locale. Dânsul, ca fost viceprimar, timp de 4 ani n-a reușit să iasă din umbra fostului șef, se pare că acum vrea să iasă în evidență prin dezinformarea sătmărenilor.

Răspundem punctual la nelămuririle fostului viceprimar:

  1. Referitor la Locuințele sociale în zona de sud a municipiului Satu Mare: există o documentație urbanistică (proiect pentru PUZ) anunțată cu mare tam-tam de fosta administrație, dar care nu a fost înaintată spre aprobare către Consiliul local și nici nu au fost luate măsurile necesare în vederea rezolvării peoblemelor juridice.
  2. În ceea ce privește învățământul: vom continua pe măsura deschiderii axelor de finanțare, depunerea de proiecte de reabilitare a instituțiilor de învățământ, după cum urmează:
  • 4 grădinițe (Nr. 11, Guliver, Nr. 33, Nr. 7)
  • 3 școli gimnaziale (Mircea Eliade, Octavian Goga, Lucian Blaga)
  • 2 licee tehnologice (Unio – Traian Vuia, Gh. Emil Palade)
  • 1 internat școlar (Internatul Liceului cu Program Sportiv)

Menționăm că de la preluarea mandatului bugetul pentru învățământ a fost suplimentat cu suma de 1.200.000 lei din care am procedat la realizarea următoarelor lucrări: reparații acoperiș, reparații săli de sport, amenajare sală festivă, schimbări uși și ferestre, dotarea cu echipamente de joacă, dotarea cu echipamente IT la următoarele unități de învățământ:

Grădinițele: Draga Mea, Guliver, Nr. 13, Nr. 5, Nr. 24 și Nr. 7

Școlile Gimnaziale: Mircea Eliade, Bălcescu – Petőfi, Nr. 10, Ion Creangă, Grigore Moisil

Licee și Colegii: I.C. Brătianu, Constantin Brâncuși, LPS, Kölcsey Ferenc, Unio – Traian Vuia, Mihai Eminescu, Hám János, Gheorghe Dragoș.

  1. 3.    Referitor la proiectul Sălii polivalente considerăm că locația dorită de fosta administrație este una nepotrivită, având în vedere că nu este posibilă o dezvoltare ulterioară a unei infrastructuri care să deservească acest complex. Mai mult decât atât, situația juridică a terenurilor din zonă nu ne recomandă realizarea unei astfel de investiții.

Menționăm totodată faptul că intenționăm inițierea elaborării unui studiu de fezabilitate pentru un Complex Sportiv (Sală polivalentă, bazin de înot, terenuri de sport) într-o zonă care să permită integrarea complexului la serviciile conexe de recreere și turism.

  1. Referitor la tema parcărilor: din păcate SF-urile întocmite și primite gratis pentru parcările din Micro 17 și Carpați II conțin o serie de lipsuri și greșeli de proiectare. Suntem în proces cu executanții datorită unor proceduri eronate de achiziție publică demarată de fosta administrație.

Cu toate acestea, vom proceda cu prioritate la terminarea lucrărilor începute concomitent cu realizarea iluminatului public aferent parcărilor, lucru care a fost ignorat complet de fosta administrație.

PRIMAR

Kereskényi Gábor

34 comentarii

  1. demisia Răspunde

    Hai afara la zapada
    D E M I S I A GABOR K.

    • Phlorin Răspunde

      Cu ce drept ii ceri demisia?
      Nu l-am votat, dar merita o sansa. E castigatorul alegerilor locale din SM, asa ca daca ai frustrari, te rog sa le versi asupra celor care nu au votat.
      Ca si fapt divers, oricat de nationalist/patriot/whatever as fi, mai degraba dau crezare unui udmr-ist decat unui psd-ist.

  2. Marin Răspunde

    Am citit materialul de la conferinta de presa din presa si satu mare online , am citit si actul normativ si hotararea consiliului local , chiar ar fi bine venit complexul sportiv in zona strazii Vulturului pt ca ar dezvolta zona . Nu s PSD ist , locuiesc in zona si chiar apreciez initiativa echipei care PSD pt realiz
    . proiectului

  3. laurentiu Răspunde

    Doi papagali keserkeni si roca!

  4. Prof cozma Răspunde

    Domnule primar nu doriti reabiltarea casei care a apartinut marelui patriot roman Vasile Lucaciu ?

    • Unu' Răspunde

      Respectiva casă este actualmente sediul unei grădinițe foarte aglomerate! Acolo a mers și copilul meu și tocmai ce a fost reabilitat acoperișul și urmează și restul!
      Din păcate, domnele educatoare și părinții copilașilor care frcventează grădinița, sunt îngrijorați că grădinița se va închide, ceea ce va duce la o și mai mare aglomerație la celelalte sedii (mai au două super-aglomerate).
      Unde vor merge copilașii respectivi? Mai au până să meargă la școală!
      Sunt român și suficient de patriot (nu naționalist!), dar ce să facem cu copii?

  5. Sandu Răspunde

    Domnule primar,sunt un cetatean care locuiesc pe str Botizului , cu ce va dezinformat grupul de conslieri PSD privind reabilitarea reabilitarea Gradinei Romei ? Noi satmarenii dorim acest lucru ptr copii nostri ,dorim sa avem si iluminat public pe Botizului !

  6. Manea Răspunde

    Sandule, de ce nu a facut psd-ul cand era Cojak primar si mascarici-ul de Roca vice?????????????????

    • Razvan Răspunde

      Ptr ca nu a avut un city ca si actualul administrator public care este mai bine pregatit fata de kkkkkkk

  7. Aurel Răspunde

    Am ajuns mai repede la servici si citesc presa … Toate se pot realiza si pune in aplicare daca se doreste si nu sunt alte interese din paerte sefului actual ,asa ca grupul PSD aveti putine sanse pt ca bugetul se face de Ke si formeaza maj simpla cu pnl pe fuga. DA se pot realiza tot ce sustin cei de la PSD sifara certuri

    • Ion Răspunde

      Se pot realiza multe cu conditia sa se gaseasca banii necesari.
      Eu cred ca mai intai trebuie sa vedem mai de unde se pot aduce banii…

    • Unu' Răspunde

      Totuși o prioritizare n-ar strica! Sunt multe de făcut și bani-s puțini! Nu se pot face toate odată! DAR trebuie început de undeva …
      Vorba unui coleg de mai sus, toți merită o șansă, indiferent de etnie, doar să facă ceva pentru orașul ăsta! Prea am rămas în urmă la cam toate capitolele …

  8. George Răspunde

    Domnule primar trebuie sa înțelegeți ca nu mai sunteți în campanie și va rog mult sa va puneți la masa cu toți consilierii și creați un trai mai bun locuitorilor acestui municipiu ! Felicit inițiativa PSD !

  9. Rareș Răspunde

    Da ce tupeu aveți d-le primar sa spuneți ca sunt dezinformări niște demersuri care pot fi dovedite cu acte ! Felicitări d-le Roca, felicitări PSD pentru inițiativa !

  10. Alexandru Răspunde

    Am citit materialul de la conferința de presa PSD, am citit și actul normativ și hotărârea de consiliu și m-i se pare o inițiativa foarte buna construirea unei săli polivalente pe un teren de 5 hectare , mai ales ca acest teren a fost cedat de Ministerul Apărării, municipalității! Susțin demersul consilierilor PSD în acest sens și nu vad nicăieri dezinformări!

  11. Unu' Răspunde

    N-ar fi mai OK să se construiască un complex sportiv undeva la periferie unde să nu creeze probleme în trafic la evenimente de amploare? Mie zona Noroieni mi se pare cea mai potrivită pentru astfel de activități! Ar fi teren ieftin și mult pentru dezvoltări ulterioare, parcaje, eventuale magazine și restaurante …
    Poate chiar în zona aquaparkului, teren este berechet!

  12. reflector Răspunde

    Ma parca suntem nebuni,daca vine cineva cu idei si proiecte vandabile ,spunem ca sunt dezinformari,pai fratilor interesul nu este comun,asezativa dracului la masa si analizati posibilitatile fiecaruia de ajuta acolo unde se poate.Ce pe domnul primar il deranjaza ca vine cineva cu propuneri,ca ceilalti au fost 4 ani,pai atunci voi ati fost vreo 12 ani din care mataluta 4 vice ia sa te auzim in fata cui ai fost sau pe la serviciu nu prea ai dat cum spune-ai de Albu.De ce terenul Unio nu este bun vii cu vrajeli de dezvoltare s-au tr5ebuie despagubita vreo biserica pentru teren.Surptinzator presa satmareana incepe sa arate de doiu lei,anii trecuti atacau administratia acuma tacere totala,care este concluzia,ceva forinti?

  13. Alina Răspunde

    Fetita mea umbla la gradinita 14 mai , Azi am aflat cu stupoare ca gradinita era sa ramana doar locatie fara director ptr ca ati propus DL PRIMAR SI VICEPRIMAR SA O FUZIONATI cu gradinita 6 de pe str Luceafatului ? E DREPT S AU SUNTEM DEZINFORMATI DOMNULE KERESKENI ? SI tot azi am aflat ca Dr. Roca fostul vice nu a fost de acord pt ca se incalca legea ! Tot azi am aflat ca noroc cu cei de la inspectorat ca au respectat legea ! Multumim doamna dir Cupsa pt tot ce faceti la grad din 14 mai.

  14. umbra Răspunde

    Cel mai prost din PSD Roca , activitatea lui de vice O . Actualul primar un bolovan semianalfabet. NU FABULEZ

    • Prune Răspunde

      Credem că ești invidios pe dânsul dar el chiar are realizări fata de alti și chiar și față de tine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.