Ultima actualizare: azi, 07:18

Locale

Ministrul Apărării, Gabriel Leș: ”Continuăm înzestrarea armatei”

BUCURESTI - CONCURS DE INOVARE - PATRIOT FESTLa scurt timp după ce a primit aviz favorabil din partea Comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Parlament pentru a ocupa funcția de ministru al Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș a declarat că, odată ce va ajunge ministru, va continua să facă demersurile necesare pentru înzestrarea armatei. 

“O să continuăm înzestrarea armatei şi, bineînţeles, în perspectiva celor 2% (din PIB) este nevoie pentru înzestrarea armatei pentru proiectele majore. Să nu uităm că înca în acest moment noi suntem beneficiari ai securităţii date de NATO, dar trebuie să fim şi furnizori şi trebuie să fim capabili să avem nişte capabilităţi cerute de structurile NATO. Este semnată cererea pentru o nouă escadrilă. O escadrilă de doar 12 avioane nu este suficienta ca să creăm acea capabilitate de care avem nevoie”, a declarat Gabriel Leş după audiere.

Despre contractul pentru cele patru corvete, Gabriel Leş a declarat: “Nu ştiu exact stadiul în care este în acest moment. Corvetele sunt prevăzute ca şi necesitate pentru înzestrarea armatei României ca şi capabilitate necesară. Bineînţeles că acestea vor continua într-un fel sau altul. Mai devreme sau mai târziu aceste corvete se vor face pentru că sunt cuprinse în înzestrarea armatei. Sunt nişte cerinţe minimale operaţionale date de categoriile de forţă care trebuie respectate, dar acest lucru se poate face la 2,3,4 ofertanţi”.

Întrebat ce îl recomandă pentru funcţia de ministru al Apărării, Leş susţine că activitatea de secretar de stat şi proiectele derulate în perioada în care a ocupat acest post.

“Activitatea pe care am depus-o ca secretar de stat în cadrul departamentului pentru armament, partea de înzestrare şi proiectele pe care le-am derulat în cursul acestui an. Partea de transportoare 8×8, pe modernizarea fregatelor, pe cerinţa de avioane F16, partea de C4ISR, adica intelligence, recunoaştere, senzoristică. Sunt 12 proiecte”, a declarat Gabriel Leş.

Gabriel Leş, membru PSD, are 41 de ani, la alegerile din decembrie obţinând primul mandat în Senatul României. Este membru al comisiei pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului şi al comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

În octombrie 2015 a fost numit secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale (MApN) de premierul de la acea vreme, Victor Ponta, funcţie pe care a ocupat-o până în octombrie 2016. 

Sursa: http://www.gandul.info/

Un comentariu

  1. Naghi Ciprian Răspunde

    Fellicitari Gabi, nu uita ce ai promis, armata a fost neglijata in ultimi 10 ani cu buna stiinta si se apropie vremuri grele la orizont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.