Ultima actualizare: azi, 12:35

Locale

Neglijență totală. Ce a determinat izbucnirea incendiului de la Iojib (FOTO&VIDEO)

balotiDupă ce s-au luptat ore întregi să lichideze incendiul violent ce a izbucnit ieri seară la o hală plină de baloți de paine și fân din Iojib, pompierii sătmăreni au determinat și cauza producerii acestuia. 

”Cauza probabilă de producere a incendiului, în urma cercetărilor efectuate la faţa locului, a fost fumatul în locuri interzise, practic aruncarea unei ţigări aprinse peste materialele combustibile (plante furajere)”, se arată într-un comunicat de presă remis de ISU Satu Mare. 

Reamintim că în cursul serii de ieri, în jurul orei 18:33, I.S.U.,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la sediul unei proprietăţi individuale din localitatea Iojib. În cel mai scurt timp, la faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare. Incendiul s-a dovedit a fi unul de amploare, dezvoltat pe o suprafață de aproximativ 150 mp, la o hală în care erau depozitaţi baloţi de paie.

La faţa locului s-a deplasat şeful centrului operaţional Lt.Col. Ulici Aurel, care a preluat comanda intervenţiei.

Incendiul s-a manifestat generalizat, la întregul imobil, pentru stingerea acestuia și protejarea vecinătăților fiind concentrate în mod progresiv trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare. Alături de pompierii militari,  pentru lichidarea incendiului au acţionat, în sprijin, pompierii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă al localităţii Medieşul Aurit, cu autospeciala din dotare şi o volă.

Prin eforturile concertate ale echipajelor de intervenţie s-a reușit protejarea halei şi salvarea unui număr de 200 de baloţi de paie. Ca urmare a producerii evenimentului, au ars şi s-au deteriorat: un utilaj de brichetat paie, un tocător paie, 300 baloţi paie şi parţial construcţia metalică a halei.

Incendiul a fost lichidat după trei ore, fără a exista victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.