Ultima actualizare: azi, 11:29

Locale

Păduri furate Tir-ul la Satu Mare. Pădurari complici

paduri furateOrganele abilitate de control, Direcția Silvică, Poliția, Jandarmeria, au depistat, în toamna anului trecut, tăieri ilegale de material lemnos în cantități foarte mari într-o pădure din județul Satu Mare. Sunt implicați și pădurarii în acest furt. Practic, pădurile sunt furate cu Tir-ul la Satu Mare. 

Potrivit celor afirmate astăzi, în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), de directorul Direcției Silvice Satu Mare, Marcel Forțiu, tăierile ilegale de material lemnos au fost depistate pe raza Ocolului Silvic Livada, corpul de pădure Tiloș.

marcel fortiu”Prejudiciul total estimat este de 557 mc cu o valoare estimată de circa 344.665 de lei. În urma acestei stări de fapt, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracțiunilor de tăieri ilegale de arbori, furt de material lemnos și abuz în serviciu, prejudiciul urmând a fi recuperat după finalizarea dosarului  de la persoanele vinovate”, a mai precizat Marcel Forțiu.

Dacă în dosarul respectiv sunt date în urmărire penale și unele persoane pentru abuz în serviciu, rezultă că în acest caz sunt implicați și pădurari.

Tot cu aceeași ocazie, directorul Direcției Silvice a mai precizat că, în urma acțiunilor de control desfășurate în cursul anului trecut, s-a constatat că a fost tăiată ilegal volumul de 486 mc de de masă lemnoasă din care 156 mc au fost jurtificați printr-un număr de 82 de contravenții și 89 mc au fost justificați prin 15 infracțiuni. Diferența de 241 mc a fost imputat personalului silvic răspunzător.

Cuantumul total al amenzilor contravenționale rezultate în urma întocmirii celor 55 de acte de contravenție se ridică la 182.200 lei. 

2 comentarii

  1. florin Răspunde

    Din pacate nu numai cu tiruri,cu tot ce are roti,masini cu platforme ,mai nou microbuze ce au usile inchise,nici nu vorbi de carute ,si ce este mei important.din padure nu iese nici o bucata de lemne sa nu stie padurari,la noi ar trebui pus camere de luat vederi la fiacare colt al paduri,si sunt complicati si cei care ar trebui sa controleze acest lucri si inchide ochi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.