Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Planurile comuniștilor în locul mega mall NEPI: piscină, patinoar, cinema, centru de tineret

planuriComuniștii au avut planuri foarte serioase pentru locul în care NEPI va urma să construiască un mega-mall în municipiul Satu Mare. 

PortalSM a intrat în posesia unor planuri făcute prin 1985 potrivit cărora zona ar fi urmat să se transforme radical. Astfel, în zona cuprinsă acum între Sarmex și Podul Golescu ar fi urmat să se construiască o piscină, un patinoar, un centru pentru tineret, o bibliotecă, un cinematograf, chiar și un hotel. 

De asemenea, se mai avea în vedere construirea unei Universități Populare, a unui centru de locuințe pentru artiști, a unei piețe, a unui magazin alimentar dar și a unui minicartier de locuințe. Tot acolo, planurile comuniștilor mai prevedeau un teatru în aer liber și un centru de înfrumusețare cu saună, frizerie și coafură. 

Și mai interesant, era prevăzută și o pasarelă pietonală peste râul Someș care ar fi urmat să unească această zonă rezidențială cu Centrul Nou, în zona intrării pe platoul din spatele actualei Case de Cultură. 

După mai bine de 30 de ani de la întocmirea acestor planuri, din ele se mai păstrează doar pasarela pietonală de peste râul Someș. În locul piscinei, a patinoarului, a centrului pentru tineret, a cinematografului sau a hotelului acum va fi o biserică uriașă, un supermarket și un mall. 

8 comentarii

  1. M Răspunde

    deci planurile PSD?

    • comentator Răspunde

      Simplu – PSD = comunişti

      • Satmarean Răspunde

        Bine ca esti TU capitalist .Oare cati ani aveai in comunism????? Stii cu ce se manca???? PSD=comunism dar cate voturi a primit fata de voi…..capitalistilor????? Atunci erau toti multumiti de salariu pt ca aveau ce face cu el , acum TU capitalistule de ce esti nemultumit???? Faci comunisti pe cei care acum vor sa mareasca salarii si pensii ,dar tie te pomenesti ca nu-ti convine,iar acei ministrii de azi mare majoritate cati ani aveau in …comunism de le spui comunisti…..mai capitalistule!!!!!!!!?

        • comentator Răspunde

          Vau, ce te-ai inflamat. Sunt născut în 1967 aşa că te las să calculezi. Şi am făcut şi armata nu ca mulţi astăzi, am prins toate mineriadele în Bucureşti am toate vaccinurile făcute, inclusiv împotriva prostiei. Cum strigau femeile de la APACA în 1990 – “Nu suntem inculţi dacă suntem mulţi”. Da, acum toate sunt şomere sau pensionare. Şi votează pentru 5 lei sau o găleată pe cine promite mai mult. PSD A AVUT PÂNĂ ACUM TOT TIMPUL LA DISPOZIŢIE SĂ FACĂ CE A PROMIS. DACĂ VROIA.

          • Satmarean

            Ultimii 8 ani cine putea sa faca ceva???? Te uiti acum la tv ce au facut in timp ce taiau salarii???

      • ... Răspunde

        iar “comentator” = imbecil

  2. george Răspunde

    fsn , pdsr , psd , așa s-a numit pe rând lepra comunistă care ne-a mâncat viața din 1990 încoace , frații și copii noștrii au luat calea pribegiei ca să scape de ei , au rămas aici doar atârnătorii și lingăii lor .

    • Satmarean Răspunde

      Mai bime …lingau in tara ta decat ….sa-i lingi pe altii straini pt doi euro…De ce nu au ramas si sa iasa in strada atunci cand nu le-au convenit ce fac? Au ales sa plece. Foarte bine dar sa nu dea lectii atunci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.